Mainos

Tuuli puhaltaa puuskissa voimakkaasti – tuhot mahdollisia

Suomessa tuulee tänään voimakkaasti. Tuulen nopeus voi nousta puuskissa 20 metriin sekunnissa. 

Ilmatieteen laitoksen mukaan tuulivaroitus on annettu Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan.  

Sisävesillä liikkuvia varoitetaan päivällä voimakkaasta lännen ja lounaan välisestä tuulesta koko maassa. Kovan tuulen varoitukset ovat voimassa myös laajoilla merialueilla.  

Tuulista on tänään koko maassa etenkin päivällä ja iltapäivällä ja voimakkaita puuskia on lähes koko maassa Pohjois-Lappia lukuunottamatta.

– Tuulta riittää etelään ja pohjoiseenkin, voimakkainta se on maan keskivaiheilla ja merenkurkun ja Perämeren rannikolla, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr.

– Puuskat ovat niitä, jotka tuhoja tekevät, tuuli itsessään on kovaa tai navakkaa. Hetkellisesti tuuli voi puhaltaa 20-21 metriä sekunnissa. Viimeisenkin vuorokauden aikana yksittäisissä säähavainnoissa näkyy puuskia, jotka ovat olleet jopa lähempänä 30 metriä sekunnissa.

Vettä sataa tänään ajoittain lähinnä maan pohjoisosassa, kun taas etelässä sää on vaihtelee pilvisen ja poutaisen välillä.

Päivälämpötila on etelässä noin 14 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Meri-Lapissa reilut 10 astetta ja Pohjois-Lapissa kolmesta seitsemään astetta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.