Mainos

Koulutetut kuusikymppiset kuluttavat eniten

Suuret ikäluokat ovat oppineet tuhlaamaan, kertoo tuore tutkimus. Eniten rahaa käyttävät hyvin koulutetut.

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan paremmin koulutetut suurten ikäluokkien edustajat käyttävät muita enemmän rahaa ns. väljempään kulutukseen kuten vapaa-ajanharrastuksiin, viihde-elekroniikkaan tai valmismatkoihin. Nyt satsataan yksilöllisempään ja laadukkaampaan kulutukseen.

Sodan jälkeen syntyneet suuret ikäluokat ovat oppineet tuhlaamaan, kertoo Tilastokeskus. Näin uskovat myös itse ikäluokan edustajat. Vuosina 1946-50 syntyneet ovat edellistä sukupolvea paremmin koulutettuja ja yleisimmin toimihenkilöitä kuin maatalousyrittäjiä.

Suurten ikäluokkien hyvinkoulutettu ryhmä on erittäin merkittävä kulutusryhmä. He kuluttavat keskimäärin enemmän kuin muut kotitaloudet. Tutkija muistuttaa, ettei markkinoiden kannata satsata pelkästään nuoriin.

- Täytyy muistaa että suuret ikäluokat ovat hyvin aktiivisessa elämänvaiheessa. Heillä on hyvät, jopa maksimitulot ja perhetilanteen muuttumisen myötä myös kulutusmahdollisuudet alkavat väljentyä, toteaa tutkimuspäällikkö Mari-Anna Berg Tilastokeskuksesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.01.2004)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja