Mainos

Kotkan kouluviranomaiset: Lapsisieppaukseen ei reagoida millään tavalla

Kotkan opetustoimi ei ole aikeissa antaa erityistä ohjeistusta alueen kouluille Tavastilan eilisen lapsisieppauksen takia.

Opetustoimenjohtaja Hannele Ylinen kertoo MTV3 Uutisille, että opetustoimi ei myöskään ole saanut poliisilta tietoa siitä, miten tapaus on edennyt.

– Emme ole ohjeistaneet, niin kauan kun emme tiedä, mitä meidän pitäisi ohjeistaa. Meillä ei ole käsitystä, mitä on tapahtunut, Ylinen sanoo.

Ylisen mukaan koulutoimi on jo aiemmin valmistanut ja toimittanut Kotkan alueen kouluille yleiset kriisiohjeet, joita koulut voivat noudattaa myös tässä tapauksessa.

– Vanhemmat eivät myöskään ole ottaneet eilen tai tänään meihin yhteyttä.

Ylinen neuvoo opettajia ja rehtoreita käymään lasten kanssa keskustelua ja vastamaan heitä vaivaaviin kysymyksiin.

– Oppilaille on vastattava niin kauan kuin tarvetta on.

Kotkan opetustoimenjohtajalle Hannelle Yliselle tuli myös yllätyksenä se, että poliisi tiedottaa Tavastilan koulun läheisyydestä siepatun 8-vuotiaan tytön tapauksesta tänään kello 14.

– Ei meillä ollut tietoa. Emmekä ole osaltamme osallistumassa tiedotustilaisuuteen.

Kotkan seudulla huolestuneet vanhemmat ovat tänään saattaneet lapsiaan kouluun. Tavastilan koulun vanhempainyhdistys puolestaan kiistää MTV3 Uutisille kutsuneensa Facebook-ryhmän kautta vanhempia turvaamaan koulusta pääsevien lasten kotimatkaa. Nimettömänä pysyttelevän vanhempainyhdistyksen jäsenen mukaan kutsun on mahdollisesti esittänyt joku lasten vanhemmista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.