Kotitalouksien velkaantuminen kasvoi – suomalaistalouksilla on asuntolainoja ja muita lainavelkoja yhteensä 153 miljardin edestä

Kotitalouksien velkaantumisaste kohosi toisella vuosineljänneksellä, kertoi Tilastokeskus perjantaina. Velkaantumisaste kohosi 128 prosenttiin eli 0,2 prosenttiyksikköä vuoden alkuneljänneksen tasosta.

Kotitalouksilla oli huhti-kesäkuussa yhteensä 153 miljardin euron edestä asuntolainoja ja muita lainavelkoja. Taloyhtiölainojen osuus veloista oli noin 17 miljardia euroa. Muun muassa Suomen Pankki on varoitellut viime aikoina yhtiölainojen nopeasta kasvusta.

Toisaalta myös kotitalouksien rahoitusvarat ja käytettävissä olevat tulot kasvoivat. Rahoitusvaroja lisäsi etenkin talletusten kasvu. Kotitalouksien talletukset kohosivat toisella vuosineljänneksellä jo lähes 97 miljardiin euroon.

Kotitalouksien velkaantumisasteella tarkoitetaan lainavelkojen suhdetta käytettävissä oleviin vuosituloihin. Velkaantumisaste on noussut miltei yhtäjaksoisesti vuodesta 1997, jolloin lukema oli noin 60 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat