Mainos

Kotimaiset elokuvat puntarissa Helsingissä

Finnkino houkuttelee tällä viikolla kansaa jouluostoksilta elokuviin näyttämällä kaikki vuoden aikana ensi-iltaan tulleet kotimaiset uutuudet. Samalla Jussi-palkinnoista päättävä raati saa tilaisuuden katsoa jo näytännöstä poistuneet filmit valkokankaalta vielä kertaalleen.

Jussit jakaa Filmiaura ry, jonka runsaat 230 jäsentä toimivat eri tehtävissä elokuva-alalla. Yksi sen hallituksen jäsenistä, Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen on erityisen iloinen Klaus HärönPostia pappi Jaakobille ja Mika KaurismäenHaarautuvan rakkauden talon -elokuvien menestyksestä. Postia Pappi Jaakobille -elokuvan on nähnyt tähän mennessä lähes 100 000 katsojaa. Haarautuvan rakkauden talo on kerännyt noin 150 000 katsojaa.

– Niitä, jotka eivät ole menestyneet niin kuin olisin kuvitellut, ovat Johanna VuoksenmaanToinen jalka haudasta ja Jukka-Pekka ValkeapäänMuukalainen, joka sai harmittavan vähän väkeä, vaikka on hieno elokuva sekin. Myös Lenka Hellstedtin Maata meren alla -elokuvan ja Markku PölösenRalliraidan suhteen odotukset olivat korkeammalla, Lähteinen toteaa.

Tänä vuonna on ilmestynyt 18 kotimaista uutuutta, joista neljä on dokumentteja. Vuoden katsotuin kotimainen on Aleksi MäkelänRööperi.

Vuoden 2009 Jussi-voittajat julkistetaan 31. tammikuuta. Kotimaisten elokuvien uusintanäytökset järjestetään tällä viikolla Helsingin Kinopalatsissa ja Tennispalatsissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.