Kotiäiditkö ”eivät tee töitä”? Osuvaa kirjoitusta on jaettu satoja tuhansia kertoja

Ihmiset kyselevät kotiäidiltä, mitä ihmettä hän oikein "tekee kotona" kaikki päivät. Kotiäitiydestä ei kenties saa diplomeita, mutta se on silti äärimmäisen tärkeää työtä. 

Tatuoija Ryshell Castleberry menetti hermonsa. Ongelmana ei ollut ärsyttävä asiakas tai huono päivä; ongelmana olivat ihmiset, jotka kyselevät Castleberryltä, mitä ihmettä hän kotiäitinä oikein tekee kotona kaikki päivät.

Uteluista inspiroitunut Castleberry kiitti sosiaalisessa mediassa kaikkia kotiäitejä. Naisen tekstiä on jaettu ja siitä on tykätty satoja tuhansia kertoja liki vuodessa.

Castleberry kirjoitti ylös keskustelun miehen ja psykologin välillä; psykologi kysyy, mitä miehen vaimo tekee työkseen. Mies vastaa, ettei vaimo tee töitä, koska hän on kotiäiti. Keskustelu etenee seuraavasti:

Psykologi: Kuka tekee aamiaista perheellesi?

Mies: Vaimoni, koska hän ei tee työtä.

P: Mihin aikaan vaimosi herää?

M: Hän herää aikaisin, koska hänen täytyy organisoitua. Hän organisoi lasten lounaan, varmistaa, että heidät on puettu siististi ja kammattu, että he syövät aamupalaa, että he harjaavat hampaansa ja ottavat mukaan kaikki koulutarvikkeensa, hän herää vauvan kanssa ja vaihtaa vaipat ja vaatteet. Imettää ja tekee välipaloja.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vaimo myös vie lapset kouluun, koska hän ei tee töitä. Sitten vaimo käy kaupassa tai pankissa, palaa kotiin, huomaa unohtaneensa jonkin tärkeän asian ja lähtee taas kotoa vauva mukanaan. Kotona hän ruokkii vauvaa, vaihtaa vaipan, nukuttaa vauvan, siivoaa keittiön, pesee pyykit ja siivoaa asunnon. Ja kaikki tämä vain siksi, että vaimo ei tee töitä.

Psykologi myös tiedustelee mieheltä, mitä hän tekee illalla palattuaan töistään kotiin.

– Lepään, tietenkin. Olen väsynyt, koska olen ollut koko päivän töissä pankissa, mies vastaa.

Vaimo sen sijaan ei lepää. Hän tekee illallista, tiskaa, hoitaa koiran ja siivoaa ruoantähteet. Hän valmistelee lapset unille hammaspesun kautta, ruokkii jälleen kerran vauvan ja vaihtaa tämän vaipan. Sänkyyn päästyään vaimo herää useita kertoja yössä ruokkimaan vauvaa. 

Vaimo toimii näin, koska hänen ei miehen mukaan ”tarvitse herätä aamulla töihin”.

– Tämä on päivärutiinia monelle maailman naiselle, se alkaa aamulla ja jatkuu pikkutunneille asti… Tätä kutsutaan nimellä ”hän ei tee työtä”?! Castleberry kirjoittaa seuraavaksi.

Hän muistuttaa, ettei kotiäitiydestä saa diplomeita, mutta se on silti äärimmäisen tärkeää työtä.

Lomia, vapaapäiviä tai -öitä ei ole

Castleberryn mukaan monelta naiselta on kysytty, käykö hän töissä, vai onko hän ”vain” kotiäiti. Seuraavaksi hän listaa kaikki kotiäidin roolit: tämä on töissä kotivaimona 24 tuntia vuorokaudessa, minkä lisäksi hän on muun muassa kokki, sisäkkö, herätyskello, hoitaja, lastenhoitaja, vartija, turva ja neuvonantaja. Lomia, vapaapäiviä tai -öitä ei ole, kuten ei palkkaakaan. Silti moni kysyy kotiäideiltä, mitä nämä tekevät päivät.

– Nainen on kuin suola: hänen olemassaoloaan ei muista, mutta sen puute tekee kaikesta mautonta!

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja