Koti kuntoon hetkessä: Lyhennä siivousaikaa kätevillä vinkeillä

Harva ihminen nauttii siivouksesta, vaikka se voikin olla joskus hyvä tapa purkaa stressiä. Jos haluat saada siivouksen hoidettua mahdollisimman ripeästi, kokeile seuraavia vinkkejä estääksesi sotkua kertymästä.

Siivous sujuu nopeimmin silloin, kun sotkua ei juuri ole. Jos haluat pitää siivoushetkesi siis mahdollisimman lyhyinä, kannattaa estää sotkua alunperin kertymästäkään. Nappaa seuraavat vinkit avuksesi kodin siivoukseen!

Älä pidä ikkunoita auki liian kauan: Kun tuuletat huonetta, pidä huoli siitä, etteivät ikkunat ole auki liian pitkään, sillä silloin vaarana on pölyn kerääntyminen.

Investoi käsi-imuriin: Tämä laite on kätevä pikku apuri, joka lyhentää siivousaikaa. Seuraavan kerran, kun näet matolla pari irtohiusta tai ruoanmuruja, voit kätevästi imuroida ne uudella suosikkilaitteellasi. Kun hoidat heti pienet roskat pois näkösältä, ei koti muutu niin helposti epäsiistin näköiseksi. Käsi-imuriin tulee tartuttua helpommin kuin tavalliseen imuriin, joten tässä on investointi, joka maksaa itsensä takaisin ajan kanssa.

Siivoa jääkaappi viikoittain: Heitä pois kaikki vanhentuneet ruoat ja käytä pois sellaiset ruoat, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyy.

Ostitko jotain? Heitä jotain pois: Siivous on vaikeaa, jos koti pursuu tavaroista. Kannattaa siis tottua tapaan heittää jokin vanha tavara tai vaate pois aina ostaessasi jotain uutta. Näin kodin tavaramäärä pysyy hallinnassa.

Älä jätä tiskejä lavuaariin: Kukaan ei halua käydä käsiksi valtavaan tiskivuoreen. Likaisten astioiden kerääntymistä kannattaakin välttää viimeiseen asti ja tiskata astiat tai laittaa ne pesukoneeseen heti käytön jälkeen. Jo parin ruokailun jäljiltä jääneet astiat voivat tuntua väsyneenä mahdottomalta tehtävältä tiskata, joten tästä säännöstä kannattaa pitää kiinni.

Pyyhi keittiöntasot ruoanlaiton yhteydessä: Kuivuneet kastikkeenjämät työtasolla ovat ärsyttäviä ja tekevät keittiöstä hetkessä epäsiistin näköisen. Pyyhi tasot ennen ruoanlaittoa, sen aikana ja sen jälkeen. Näin keittiösi pysyy puhtaana.

Hoida pienet siivoushommat heti: Kun hoidat pienet kotityöt heti ne havaittuasi, ei sinua myöhemmin odota mittava lista hoitamattomia asioita.

Jaa kotityöt: Kokeile tarjota inhoamaasi siivoushommaa kämppäkaverille tai kumppanillesi. Ehkä sinä voit tehdä ruoan, jos vältyt näin tiskaamiselta? 

Lähde: SavvySugar


Lue myös:

    Uusimmat