Mainos

Koti korkealla ja maisema yli Töölönlahden

Kotiin tullaan vanhojen arvohuoneistojen tapaan ihanasti aulaan, josta avautuu näkymä olohuoneeseen. Ylellisen avaran aulatilan toisella seinällä on kauniit vaatekaapit ulkovaatteille ja toisella seinällä kodikas kirjahylly. Kodin lattioita peittävät aidot itämaiset matot.

Olohuone ja ruokasali ovat yhtä avonaista tilaa jonka ikkunoista on upeat näkymät Helsingin Töölönlahden yli. 1800-lopusta oleva biedermeier-sohva on sukukalleus. Sen on entistänyt hienoon kuosiinsa omistajan veli, joka on toisen polven verhoilijamestari. Kauniit vanhat kalusteet ja aidot matot luovat rauhallisen tunnelman kotiin, jossa myös taiteella on suuri merkitys.

Lumikurjet symbolisoivat pitkää ikää ja ne ovat asukkaan lempilintuja. Lumikurjet lentävät akvarellitauluissa ja kurottavat kaulojaan antiikkiliikkeestä hankitussa veistoksessa. Japanilainen valaisin toimii paitsi valon lähteenä, myös tunnelman luojana. Myös sen jalkaan tulee valo, joka siivilöityy upeasti posliinissa olevien aukkojen läpi.

Koti täynnä taidetta

Asukkaan harrastuksiin kuuluu taide. Mikhail Siimeksen töitä on monella seinällä. Maalausten tummat murretut värit sointuvat kauniisti kodin sisutukseen ja geometrisissa muodoissa voi kukin nähdä omat kuvionsa. Näitä tauluja jaksaa katsoa kauan.

Huoneisto oli valmiiksi remontoitu vajaa kaksi vuotta sitten kun se ostettiin. Remontin on suunnitellut vuoden 2004 sisustusarkkitehti 2004 Niko Tiula. Hänen suunnitteluaan on siis muun muassa juuri tauluille hyvin sopiva valaistus.

Pieni tehokas keittiö on kaunis yhdistelmä moderneja kaapinovia ja lämmintä puuta. Sodastreamin limsakone on kovassa käytössä, enää ei tarvitse kantaa raskaita pulloja kaupasta kotiin, vaan juomat tehdään ekologisesti itse.

Kaunis ja harmoninen kokonaisuus

Pieni käytävä johtaa makuuhuoneisiin. Sen seinillä on tsekkitaiteilija Alphonse Muchan ihania art nouveau –töitä.

Makuuhuoneen lämmin väritys on tullut Siimeksen taulusta. Punertavia sävyjä ja metallin hohtoa löytyy sekä sängynpeitteestä että verhosta. Verhokankaita on kaksi päällekkäin. Stefan Lindforsin ohuen kankaan kuviot tulevat esiin tummaa taustaa vasten ja kahden värin yhdistelmästä muodostuu taulusta poimitut sävyt.

Pieni tehokas työsoppi on omassa kolossaan makuuhuoneen yhteydessä. Ikkunat ovat pihalle päin ja siksi verhokankaaksi on valittu kaupungin maisemat. Taulussa on Chaplin ja poika Klassikko-elokuvasta.

Moderni kylpyhuone toimii myös kodinhoitohuoneena, mikä on vanhassa talossa miltei ylellisyyttä.

Kaunis ja harmoninen kokonaisuus tämä koti, tai kuten asukkaat sanovat: paikka, jossa on hyvä olla. Mutta sisustuksen lisäksi suuri viihtyvyyteen vaikuttava asia on maisema, johon ei koskaan kyllästy ja joka elää sekä vuodenaikojen että vuorokauden aikojen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.