Mainos

Kosovon pakolaisia ehkä myös Suomeen

Myös Suomi varautuu vastaamaan Kosovon kriisiä seuranneeseen pakolaistulvaan.

Sisäministeri Jan-Erik Enestamin mielestä on selvää, että Suomi on tavalla tai toisella mukana, kun EU-maat sopivat pakolaisten vastaanottamisesta tai pakolaisongelman lievittämisestä muilla tavoin.

Enestam ei halunnut vielä tänään ennakoida, päättääkö Suomi ottaa vastaan Kosovon pakolaisia vai avustetaanko rahallisesti pakolaisten huoltoa muualla.
Enestamin mukaan pakolaisasiaa on tarkoitus käsitellä EU-maiden sisä- ja oikeusministerien kokouksessa ensi viikolla. Sitä ennen asia on esillä ns. troikka-maiden eli Saksan, Itävallan ja Suomen sekä kriisialueen naapurimaiden ulkoministereiden kokouksessa torstaina Bonnissa.

Entisen Jugoslavian pakolaisia neljä, viisi vuotta sitten

Paineita uusiin panostuksiin myös Suomessa lisää se, että pakolaisia paljon vastaanottaneet EU-maat kuten Saksa ja Itävalta ovat toistuvasti vaatineet taakan tasaisempaa jakoa.

Entisen Jugoslavian alueen pakolaisia otettiin Suomeen viimeksi suuremmassa määrin vuosina 1995 ja 1996, jolloin tavanomaisen 500 hengen pakolaiskiintiön lisäksi otettiin molempina vuosina 500 lisäpakolaista. Sitä ennen pakolaisia oli otettu alueelta muutamia tuhansia vuosikymmenen alussa.

Tälle vuodelle Suomi on aiemmin vahvistanut ottavansa 650 pakolaista. Enestam ei ottanut kantaa mahdollisen lisäkiintiön kokoon, mutta mainitsi, että edellisellä kerralla hyväksytty 500 oli määrä, joka vielä kohtuudella voitiin hoitaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.