Mainos

Koskinen vaatii lisäselvitystä Sonerasta

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan Soneran rahankäyttö vaatii edelleen perusteellista tutkintaa. Soneran entinen hallintoneuvoston puheenjohtaja Pauli Saapunki puolestaan sanoo että umts-kaupoilla oli valtion siunaus.

Oikeusministeri Johannes Koskinen (sd) sanoo päivän Aamulehdessä, että syytökset Soneran holtittomasta rahankäytöstä vaativat edelleen perusteellista tutkintaa.

-Ainakaan julkisuudessa ei ole ollut selvityksiä, joissa olisi juurta jaksain ja kauttaaltaan käyty läpi yhtiön rahankäytön kohteet, Koskinen sanoo viitaten kohutun internet-kirjan väitteisiin Soneran maksamista huimista konsulttipalkkioista.

Soneran entisen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Pauli Saapunki (kesk.) puolestaan kertoo aamun Ilta-Sanomissa tarkistaneensa, että umts-kaupoille oli valtio-omistajan siunaus.

-Ei semmoista päätöstä tehty ilman, että selkänoja oli kunnossa. Ei tästä maasta löydy sellaista yritystä, joka ei selvitä tämäntasoisessa kaupassa pääomistajan kantaa, Saapunki sanoo.

Liikenneministeri Kimmo Sasi (kok.) totesi maanantaina, ettei kauppaa missään vaiheessa käsitelty hallituksessa tai sisäministeriössä.

Saapunki sanoo kuitenkin keskustelleensa asiasta muun muassa silloisen liikenneministerin Olli-Pekka Heinosen (kok.) kanssa.

(MTV3-STT)

Sekä kansanedustaja Pauli Saapunki että liikenneministeri Kimmo Sasi korostavat, että umts-kauppojen virheinvestoinnista huolimatta Sonera on tuottanut valtio-osakkeenomistajalle miljardien voitot.

Ministeri Sasi varoittaa Sonera-keskusteluun osallistuvia lausumasta mitään sellaista, mikä aiheuttaisi Soneralle vahinkoa fuusioneuvotteluissa Telian kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.