Koronavirus kurittaa nyt rajusti Italian ympäriajoa – suomalaiskuskin tallissakin tartunta

Pyöräilyn Italian ympäriajo on joutunut koronaviruksen kouriin. Jo kaksi tallia on jättänyt kilpailun kesken koronavirustartuntojen vuoksi. 

Tiistaiaamuna Jumbo-Visma -talli ilmoitti huippupolkijansa, hollantilasen Steven Kruiswijkin vetäytyvän kilpailusta koronavirustartunnan vuoksi. Joitakin tunteja myöhemmin tuli ilmoitus, että koko talli vetäytyy ympäriajosta.

Menetys oli suuri, sillä Kruiswijk polki kokonaiskilpailussa sijalla 11.

–  En voi uskoa, että sain sen (tartunnan). On erittäni suuri pettymys saada tämä uutinen ja sääli lähteä kilpailusta tällä tavalla, Kruijswijk kertoi STT:n mukaan.

Vetäytymisellään Jumbo-Visma seurasi Mitchelton-Scott -tallia, joka ilmoitti kilpailunsa olevan ohi jo tiistaiaamuna. Tallin brittipolkijalla Simon Yatesilla todettiin koronatartunta jo lauantaina ja hän keskeytti kilpailun.

Uutistoimisto Tassin mukaan tehdyissä lisätesteissä neljällä tallin henkilökuntaan kuuluvalla todettiin koronatartunta, ja talli päätti pakata tavaransa kilpailupaikalta.

Myös australialaisella Sunweb-tallin kuskilla Michael Matthewsilla sekä Ineos- ja AG2R La Mondiale -tallien henkilökunnan jäsenillä todettiin tartunta.

AG2R La Mondialen koronatapaus liippaa läheltä myös suomalaispolkija Jaakko Hännistä. Ruokolahtelainen ajaa tallin riveissä ensimmäisessä suuressa ympäriajossaan.

Hänninen on toistaiseksi onnistunut urakassaan hienosti. Hän on yhdeksän ajetun etapin jälkeen kokonaiskilpailussa sijalla 50. Hänninen on jäänyt kilpailua johtavasta Portugalin Joao Almeidasta 33 minuuttia ja 21 sekuntia.

Italian ympäriajossa ajetaan välipäivän jälkeen tiistaina kymmenes etappi. Kilpailu päättyy 25. lokakuuta Milanoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja