Koronan piinaamalle Silja Europalle löytyi yllättävää käyttöä – "Tuhannen huoneen kelluva hotelli" on nyt poliisin asuntolaivana Englannissa

Laivayhtiöille exit-strategia oli karu pettymys – näihin uusiin kohteisiin ensi kesänä pääsee risteilylle 4:52
Video: Näin laivayhtiöt kertoivat MTV Uutiset Livessä kesän reittitarjonnastaan.

Silja Europa on matkustanut Lounais-Englantiin Cornwallin satamaan, jossa se toimii G7-maiden kokouksen ajan asuntolana muun muassa turvallisuudesta vastaavalle henkilöstölle.

Idea laivan muuttamisesta väliaikaiseksi hotelliksi tuli Britannian päästä.

– Heillä oli tarve saada sinne asumistarkoitukseen tiloja ja he ottivat meihin yhteyttä Cornwallista, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille.

– Laivassa on niin paljon hyttejä, että se sopii tällaiseen tarkoitukseen. Hyttejä on yli tuhat. Tavallaan se on kuin tuhannen huoneen kelluva hotelli, Nöjd jatkaa.

Laiva on kolme viikkoa pois kotivesiltä

Nöjd kertoo, että Silja Europalta meni kolme ja puoli päivää seilata Cornwalliin. Matkoineen päivineen laiva saa useamman viikon seikkailun ennen kuin se palaa tavanomaiseen virkaansa.

– Se saapui Cornwalliin eilen aamulla ja se on kaiken kaikkiaan poissa kolme viikkoa nyt. Sitten se aloittaa 23. kesäkuuta Helsinki-Tallinna-reitillä.

Turvallisuudesta vastaava henkilökunta yöpyy Silja Europan hyteissä

Laiva toimii Nöjdin mukaan hyvin myös asuntolakäytössä. Hyteistä saadaan nukkuma- ja peseytymistilat, mutta muutakin ajanvietettä löytyy.

– Myös muut puitteet ovat kohdillaan – siellä on useita ravintoloita.

Laiva on Cornwallissa lähinnä G7-maiden edustajia turvaavien poliisien asuntolana, mutta tiloja löytyy myös muille.

– Siellä voi olla muitakin majoittujia kuin poliiseja. Ilmeisesti kuitenkin poliiseja pääosin. Lisäksi on turvajärjestelyihin osallistuvia ihmisiä.

"Tulovirtaa yritetään kerätä joka puolelta"

Nöjd kertoo, että Silja Europan vuokrasta saadaan pientä kohennusta koronan kurittamaan talouteen. Kyseessä tosin on lyhyt aika verrattuna siihen, että Silja Europa on aiemmin ollut vuokralla asuntolakäytössä Australiassa ja tuolloin sopimus oli vuoden mittainen.

– Ei se siinä mielessä auta, kun kyseessä on niin lyhyt aika. Jos puhuttaisiin vaikka vuoden mittaisesta vuokraamisesta, niin olisi eri juttu. Yleensä ne ovat kannattavia keinoja. Mutta ei tämä muutaman viikon vuokrausta meidän taloutta koronan keskellä pelasta.

– Kyllä meidän pitää saada laivat omalle reitilleen liikenteeseen, niin kyllä sieltä sitten ponnistetaan takaisin. Toki se antaa jotain pientä tulovirtaa ja joka puolelta sitä pitää yrittää kerätä. Siinä mielessä toki positiivinen asia.

Lue myös:

    Uusimmat