Koronaluvut kipuavat taas Euroopassa, Puolassa ja Slovakiassa todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja

4:05
Vain 1 500 tartuntaa ja 36 kuolemaa – MTV kysyi, mitä Latvian koronaihmeen taustalla on.

Euroopassa on tällä viikolla rikottu synkkiä ennätyksiä, kun päivittäisten koronatartuntojen määrät ovat nousseet aiempaa korkeammaksi useassa maassa.

Muun muassa Puola ilmoitti perjantaina ennätysmäärästä uusia koronatartuntoja. Maassa oli kirjattu vuorokauden aikana 1  587 tartuntaa, ja määrät ovat olleet jatkuvassa nousussa viime päivinä. Uusia tartuntoja on todettu paljon muun muassa Puolan keskiosassa, jossa sijaitsee pääkaupunki Varsova.

Myös Puolan naapurimaassa Slovakiassa rikottiin uusien tartuntojen ennätys vuorokaudessa, kun perjantaina todettiin yli 400 uutta tartuntaa.

Useissa Euroopan maissa on viime aikoina otettu koronatartuntojen huomattavan kasvun vuoksi jälleen käyttöön tiukempia rajoituksia. Esimerkiksi Puolassa on osassa maata otettu käyttöön jo maskipakko, joka todennäköisesti laajenee lähipäivinä.

Niin Puolassa kuin Slovakiassakin tautimäärät ovat tähän mennessä pysyneet väkilukuun nähden varsin pieninä.

Myös Ranskassa tartunnat nousevat

Myös Ranskan terveysviranomaiset kertoivat torstaina uudesta ennätyksestä koronatartuntojen määrässä. Edeltävän vuorokauden aikana maassa oli todettu 16  096 uutta tartuntaa.

Pääkaupunki Pariisin sairaalatoiminnoista vastaavan AP-HP:n johtaja Francois Cremieux sanoi, että Pariisin sairaaloissa koronaviruspotilaiden määrä on kolmessa viikossa yli tuplaantunut 150:stä 330:een. Cremieux pelkää, että kuun lopussa potilaita on jo 600.

Ranskan hallitus päätti jo aiemmin tällä viikolla uusista rajoituksista baareissa ja ravintoloissa Ranskan suurimmissa kaupungeissa.

Ranskassa oli varmistettu perjantai-iltaan mennessä Johns Hopkins -yliopiston mukaan yli 530  000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on yli 31  500.

Myös Britanniassa kerrottiin kuluneella viikolla uudesta huippulukemasta päivittäisissä koronavirustapauksissa. Uusia tartuntoja oli torstaina varmistettu 6  634.

Yhteensä Britanniassa on koronaviruspandemian aikana havaittu hieman alle 420  000 tartuntaa ja siihen liittyviä kuolemia lähes 42  000.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja