Korona voi tuhota jopa kolmasosan Suomen turkistarhoista – "Monesti molemmat vanhemmat ovat tarhoilla töissä, kuinka heille käy?"

6:50
Turkistuotanto kärsii ja useat turkit jäävät myymättä – tästä ilmiössä on kyse

Koronavirus saattaa pakottaa jopa kolmasosan Suomen turkistarhoista lopettamaan, toteaa turkishuutokauppayhtiö Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung MTV:n Viiden Jälkeen -ohjelmalle.

Ljungin mukaan koronan takia suomalaisen turkiksen päämarkkinat sakkaavat pahasti. Tällaisia alueita ovat muun muassa Italia, Kiina ja Venäjä.

Toissapäivänä Vantaalla päättyneessä huutokaupassa ketunnahoista myytiin vain viidennes ja suomensupin nahoistakin vain kolmannes. Sen sijaan minkinnahat käyvät yhä kaupaksi.

– Tietysti haluan korostaa, että meillä oli kuitenkin yli 70 miljoonan euron myynti.

Saga Fursin toimitusjohtaja arvioi, että lopettavien tilojen ohella loput kaksi kolmasosaa tiloista joutuvat leikkaamaan tuotantoaan reilusti.

MTV Uutisten Pohjanmaan aluetoimittaja Outi Airola kertoo, että turkisbisneksen sakkaaminen tuntuu herkästi pienempien kuntien taloudessa.

Pohjanmaalla useiden kuntien verotuloista merkittävä osa tulee turkistarhauksesta.

– Lisäksi näissä on se ikävä piirre, että paikkakunnille on asettunut paljon maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita, jotka ovat perheineen hankkineet edullisia taloja.

– Monesti molemmat vanhemmat ovat tarhoilla töissä ja kuinka heille ja asuntoveloille käy, jos työ menee alta?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja