Korona torppasi Linnan juhlat, mutta ei mielenosoituksia – luonto saattaa silti aiheuttaa haasteita kulkueille

Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä lukuisia kulkueita ja mielenosoituksia koronaepidemiasta huolimatta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on kieltänyt Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisarion Heikki Porolan mukaan ulkoilmassa tapahtumia ei rajoiteta tällä hetkellä, joten rajoitukset eivät estä millään muotoa itsenäisyyspäivän mielenosoitusten järjestämistä. 

1:08
Linnan juhlat peruttiin koronaepidemian takia

Viime vuonna mielenosoitukset olivat Porolan mukaan tavanomaiseen vuoteen verrattuna pieniä ja rajoituksia oli voimassa. Poliisi esimerkiksi lohkoi mielenosoittajia toisistaan erillisiin osioihin. Porolan mukaan tänä vuonna mielenosoituksiin voi vaikuttaa rajoitusten sijasta säätila. 

–  Pakkasta ja tuulta on, niin saattaa olla, että se tekee siihen jotain ylimääräistä vaikeutta, Porola kertoo.

Helsingissä neljä kulkuetta

Helsingin poliisilla on tällä hetkellä tiedossa neljä mielenosoituskulkuetta itsenäisyyspäivänä. Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä kello 16 ja päätyy lopulta Senaatintorille. Pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien järjestämä kulkue täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Suomi herää -kulkue kokoontuu Rautatientorilla kello 15 ja jatkaa sieltä Eduskuntatalolle.

Helsinki ilman natseja -kulkue kokoontuu Narinkkatorille noin kello 16.30 ja etenee sieltä Töölöön ja Taivallahdenaukiolle. 612-kulkue kokoontuu Töölöntorille kello 18 ja liikkuu alustavasti Töölön alueella.

Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä Helsingin keskusta-alueella erityisesti Töölössä kello 15–20 itsenäisyyspäivänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja