Korkeasaari sai harvinaisen vieraan: Erikoinen salamatkustaja "Pingu" saapui rahtilaivan mukana Suomeen – katso kuvat!

Korkeasaari sai ilmoituksen rahtialuksen mukana tulleesta pingviinin näköisestä ”salamatkustajasta” – kukaan ei tiedä, miten nuori reissaaja päätyi aluksen matkaan 0:32
Korkeasaaren villieläinsairaalaan tuotiin viime viikolla erikoisempi hoidettava. Kuvat: Korkeasaari, villieläinsairaala.

Viime viikon torstaina Vuosaaren satamassa koettiin erikoinen tilanne, kun Iso-Britanniasta saapuneen rahtilaivan kyydissä oli salamatkustajana etelänkiisla, joka harvinaisempi näky Suomen maaperällä.

Rahtialuksen työntekijät olivat löytäneet aluksen kannelta linnun, joka muistuttaa ulkoisesti paljon pingviiniä. Eriskummallisesta lintulöydöstä ilmoitettiin Korkeasaareen.

Hämmennystä herättänyt lintu vietiin Korkeasaaren villieläinsairaalaan hoidettavaksi. Hoitajilta Pingu-lempinimen saanut salamatkustaja tankkasi itseensä muutaman päivän ajan voimia.

Korkeasaaren kuraattori Ville Vepsäläinen kertoo MTV Uutisille, etteivät he yleensä nimeä hoitoon tulevia eläimiä, mutta Pingun kohdalla tehtiin tällä kertaa poikkeus.

Vepsäläinen on työskennellyt Korkeasaaren villieläinsairaalassa noin kymmenen vuotta, eikä hän muista ikinä ennen etelänkiislan olleen hoidossa sairaalassa.

– En ole ennen nähnyt lajia noin läheltä. Olen pitkän linjan lintuharrastaja. Se on harvinainen näky hoidossa, sanoo Vepsäläinen.

Nuori veijari

Pingun värityksestä pystytään todeta sen olevan nuori yksilö, joka on syntynyt viime kesänä. Etelänkiisla ei ole harvinainen laji, mutta Suomessa sitä ei kohdata usein. Suomessa lintulajia pesii alle sata paria Suomenlahdella.

Kenelläkään ei ole tietoa siitä, miten nuorukainen on päätynyt aluksen matkaan. Vepsäläinen mukaan syitä rahtialukselle joutumisille voi olla monia.

– Yksi syy voi olla, että myrsky on heittänyt sen laivan kannelle.

Pingu sai syödäkseen kalaa ja simpukoita, minkä jälkeen se rengastettiin seurantaa varten. Hoitajat totesivat Pingulla olevan kaikki kunnossa, joten reissaaja päästettiin jatkamaan matkaansa.

Etelänkiisla vapautettiin luontoon Palosaaren rannasta, joka sijaitsee lähellä Korkeasaarta.

Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä salamatkustaja näytti!

Lue myös:

    Uusimmat