Korkeasaaren vanhin eläin on kuollut: Coco-laiskiainen eli 47-vuotiaaksi ja nautti vanhoilla päivillään erikoisista herkuista

0:20
Coco-laiskiainen oli yksi Korkeasaaren pidetyimmistä eläimistä.

Korkeasaaren vanhin eläin on kuollut. Coco-laiskiainen on jättänyt Amazonia-talon 47 vuoden iässä.

Korkeasaaren lähettämän tiedotteen mukaan Coco oli yksi maailman vanhimmista laiskiaisista ja vanhin sierainlaiskiainen Euroopassa.

Hellyttävä laiskiaismummo oli pitkän ikänsä ja laiskiaisille tyypillisen kiireettömän elämäntapansa vuoksi yksi rakastetuimmista Korkeasaaren eläimistä.

– Coco syntyi noin vuonna 1973 Panaman sademetsässä, josta se päätyi Seattleen Woodland Parkin eläintarhaan. Sieltä nuori laiskiaisnaaras muutti Korkeasaareen vuonna 1985 yhdessä kolmevuotiaan Seattlessa syntyneen Dustin-uroksen kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

– Aluksi laiskiaisten koti oli Apinatalossa, jonka tilalle valmistui 90-luvun puolivälissä Etelä-Amerikan lajeja esittelevä Amazonia-talo. Dustinin menehdyttyä vuonna 2003 Coco on elellyt eläkevuosiaan Amazonia-talossa hoitajiensa silmäteränä.

Nautti epätavallisista herkuista

Coco oli tiedotteen mukaan mieltynyt laiskiaisille epätavallisiin herkkuihin kuten keitettyyn perunaan ja porkkanaan.

– Näitä se sai vanhoilla päivillään syödä niin paljon kuin halusi.

Koska Cocon tarhatovereina oli vikkeliä kavereita, kuten valkopääsakeja, niin eläintenhoitajat tarjoilivat ruuan suoraan laiskiaisen suuhun, etteivät muut ehtineet apajille ensin.

– Ruoka-aikoina ja yöllä Coco liikkui ketterästi oksalla ylösalaisin roikkuen. Laiskiaisten tapaan se nukkui oksistossa suurimman osan vuorokaudesta ja kävi tarpeillaan maassa vain kerran viikossa.

Kunto huononi kesällä

Kesällä Cocon kunto huononi, ja sillä oli ruokahaluttomuutta, pahoinvointia ja viime aikoina myös kipuja, joita ei voitu enää tarpeeksi helpottaa.

Keskiviikkona Coco nukutettiin tutkimuksia varten, ja eläimen iän, oireiden sekä tutkimuksessa tehtyjen havaintojen perusteella sitä ei enää herätetty unestaan.

Korkeasaaresta kerrotaan, että lopetettu laiskiaisvanhus tutkitaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan patologian osastolla.

– Sen jälkeen osa laiskiaisen maallisista jäännöksistä päätyy todennäköisesti Luomukselle, jossa Cocon elämänkumppani Dustin roikkuu jo puun oksalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja