Puoli vuotta karkuteillä ollut Korkeasaaren kuristajakäärme löytyi lattiakaivosta

Korkeasaaren brasiliansateenkaariboa Pedro on löytynyt – oli kateissa puoli vuotta 1:56
Katso video: Näin karannut kuristajakäärme löytyi.

Heinäkuusta 2023 asti kateissa ollut Pedro-boa on löytynyt hyväkuntoisena. 

Puoli vuotta kateissa ollut Korkeasaaren brasiliansateenkaariboa Pedro, 12, on löytynyt, Korkeasaari kertoo tiedotteessaan.

Kovin kauas käärme ei ollut pötkinyt, sillä karkulainen löytyi hyväkuntoisena Amazonia-talosta tarhansa viereisestä lattiakaivosta. Kaivo pestään kerran viikossa, joten pitkään käärme ei ole siellä kuitenkaan voinut olla. Lattiakaivosta on kokoojaputken kautta pääsy eri puolille Amazon-taloa.

Tiesitkö? Sateenkaariboa on kuristajakäärme, joka viihtyy hyvin vedessä ja voikin olla siellä pitkäänkin. Käärme liikkuu öisin ja lepää päivisin, eikä hakeudu ihmisten luokse. Se pyydystää ravintonsa kiertymällä saaliin ympärille. Käärme tarvitsee ruokaa noin kuukauden välein.

– Katsoin, että mitäs täällä kaivossa on, jotain oranssia. Sitten huusin ja juoksin hakemaan työkaverin paikalle. Koskaan en ole käärmeen näkemisestä ollut näin iloinen! Käärme nostettiin kaivon viileästä vedestä laatikkoon lämmittelemään, kertoo eläintenhoitaja Sini Paldan löytöhetkestä tiedotteessa.

Korkeasaaren sateenkaariboa Pedro jatkaa karkumatkaansa 1:57
KATSO MYÖS: Mika Tommolakin kävi etsimässä kadonnutta käärmettä. 

Pedro oli alun perin lemmikki

Hieman laihtunut käärme oli virkeä ja hyväkuntoinen, joten se on löytänyt jostain ravintoa itselleen. Pedro pääsi eläinlääkärin tarkastukseen, jossa sille annettiin nesteytystä. Lisäksi käärme pääsi lämpimään kylpyyn ja sai hiirtä syödäkseen. Lopuksi Pedro pääsi kaivautumaan lämpimään terraarioon levolle.

Käärme on entinen lemmikki; entisen omistajan mukaan se on käytökseltään rauhallinen. Boa tuotiin Amazonia-talon terraarioon toukokuun 2023 lopulla. Terraario sisustettiin lajille sopivaksi ja tarkastettiin ennen eläimen siirtoa.

Sateenkaariboa on kuristajakäärme. Se syö ravintonaan pieniä jyrsijöitä ja sammakoita.

Katso myös: Tiesitkö, että käärmeilläkin on häntä?

Tätä et tiennyt: Käärmeelläkin on häntä! MTV selvitti, missä se sijaitsee 1:44
Kuningaspyton Calypso esitteli MTV Uutisille, missä sen häntä sijaitsee.

Lähde: Korkeasaari

Lue myös:

    Uusimmat