Mainos

Koreat takaisin neuvottelupöytään

Etelä- Ja Pohjois-Korea jatkavat neuvotteluja Pohjois-Korean pyynnöstä. Koreoiden välit ovat olleet kylmät kesäkuun laivaselkkauksesta lähtien.

Etelä-Korea on hyväksynyt Pohjois-Korean ehdotuksen jäissä olleiden keskustelujen jatkamisesta. Etelä-Korean yhdentymisministeriön mukaan keskustelut aloitetaan tämän viikon perjantaina, ja Koreat ryhtyvät valmistelemaan myöhempää korkean tason ministerineuvottelua.

Koreoiden välit ovat olleet kylmät kesäkuusta. Tuolloin laivastoselkkauksessa Keltaisellamerellä kuoli viisi eteläkorealaista ja kolmetoista pohjoiskorealaista. Viime viikon torstaina Pohjois-Korea pahoitteli tapahtunutta ja toivoi, että maat voisivat palata neuvottelupöydän ääreen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell ei ole vielä päättänyt, tapaako hän Pohjois-Korean ulkoministerin Paek Nam Sunin vieraillessaan Kaakkois-Aasiassa tällä viikolla. Powell lupasi ilmoittaa asiasta Bruneissa keskiviikkona tai torstaina. Pohjois-Korea ehdotti sunnuntaina Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin välityksellä neuvottelujen käynnistämistä Yhdysvaltain ja Japanin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.