Mainos

Kööpenhaminan mielenosoituksessa useita pidätyksiä

Väkivaltaisuudet ovat nostaneet päätään Kööpenhaminan mielenosoituksessa. Jättimäisen ilmastomielenosoituksen mustiin pukeutuneet lähes 300 nuorta ovat heitelleet tiiliskiviä ja rikkoneet ikkunoita. Noin 50 mellakkapoliisia tukahdutti alkaneet väkivaltaisuudet pakottamalla nuoret maahan ja sullomalla heitä läheisiin pakettiautoihin.

Kööpenhaminan poliisi on jo aikaisemmin antanut varoituksen levottomuuksista mielenosoituksessa. Loppuosa marssista sujui rauhallisesti, mutta AFP:n mukaan jännitteet ovat lisääntymään päin.

Poliisi on tehnyt 400 pidätystä mielenosoituksessa. Pidätetyt ovat ilmeisesti Pohjois-Euroopan Black Blocs- militanttiryhmästä. Saman ryhmän epäillään aiheuttaneen katumellakoita myös NATO- kokouksessa Strasbourgissa viime huhtikuussa.

Mielenosoittajia on poliisin mukaan kaikkiaan liikkeellä arviolta 30 000. He vaativat kaupungissa koolla olevalta ilmastokokoukselta kauaskantoista ilmastosopimusta.

Jotkut marssijoista olivat pukeutuneet jääkarhuiksi, jotkut pingviineiksi. He kantoivat kylttejä, joissa luki: Pelastakaa ihmiset!. Marssin kohteena oli Bella Center, jossa ilmastokokous on meneillään.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Kari Lumikeron raportti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.