Konkaritoimittajat muistelevat Jörn Donneria – puheissaan aina suorasukainen ja mutkaton

Pöllöraati pui kuumat politiikan aiheet 17:15
MTV:n Uutisaamun Pöllöraati muisteli Jörn Donneria ja ruoti samalla päivän politiikan aiheet.

Politiikan toimittajat muistelevat Jörn Donneria lämmöllä. Kirjailija, elokuvaohjaaja ja poliitikko Donner kuoli eilen 86-vuotiaana pitkäaikaiseen keuhkosairauteen.

Jörn Donnerin suorasukainen tyyli on jäänyt lähtemättömästi kokeneiden konkaritoimittajien mieleen. Vapaa toimittaja Jari Korkki sanoi MTV Uutisaamun Pöllöraadissa vuoden 2014 valtiopäivien avajaisten olleen tärkeä hetki.

– Donnerista jäi parhaiten mieleen 2014 valtiopäivän avajaiset, jossa hän päätyi kunniakkaaseen tehtävään eduskunnan ikäpuhemieheksi. Hän avasi valtiopäivät ennen kuin varsinainen puhemies valittiin.

Donner oli noussut eduskuntaan varapaikalta edellisenä vuonna 2013.

– Donnerin suorapuheisuutta kuvasi se, miten hän silloin perusteli varapaikalta eduskuntaan nousemista siinä iässä. Hän sanoi, että pääsee hyvien työterveyspalveluiden äärelle, Korkki muistelee.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg sanoo Donnerin kulkeneen omia polkujaan loppuun asti.

– Noustessaan eduskuntaan vuonna 2013 hän oli kiinnostunut EU-asioista ja halusi hoitaa ulkopolitiikkaa. Hän ei halunnut nysvätä sisäpolitiikan kanssa kovinkaan paljon.

MustReadin päätoimittaja Anne Moilaselle jäi Donnerista myönteinen kuva.

– Hän antoi mielellään haastatteluja ja kommentoi reippaasti. Ei ollut mitenkään hankala eikä diiva. Hän oli poliittinen kameleontti, eikä hänen uskottavuutensa kärsinyt, vaikka hän oli politiikassa mukana monessa eri puolueessa. Hän teki 60 kirjaa ja 30 elokuvaa – miten yksi ihminen voi edes ehtiä niin paljon. Hän teki työtä loppuun asti, se on ihailtavaa, Moilainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat