Konkarinäyttelijä Jack Nicholson: Täyttäessäni 70 tunsin itseni nuoreksi

AVA Elokuvana nähdään Jack Nicholsonin ja Morgan Freemanin tähdittämä Nyt tai ei koskaan.

Nyt tai ei koskaan on lämminhenkinen ja oivaltava draamakomedia kahdesta syöpäsairaasta miehestä, JackNicholsonin esittämästä miljonääri Edward Colesta ja Morgan Freemanin esittämästä automekaanikko Carter Chambersistä. Olosuhteiden pakosta samassa sairaalahuoneessa makaavat miehet päättävät lähteä yhdessä ottamaan elämästään kaiken irti.

National Board of Review piti elokuvaa yhtenä vuoden 2007 kymmenestä parhaasta leffasta.

Nicholson haluaisi nähdä pyramidit

Nicholson ajeli päänsä kaljuksi syöpäpotilaanroolia varten. Freeman sen sijaan käytti maskia. Nicholsonilla on myös omakohtaista kokemusta sairaaloista: ennen kuvausten alkua hän vietti kahdeksan viikkoa potilaana sylkirauhasen tulehtumisen vuoksi.

– Panikoin hieman, koska olin väsynyt. Elokuvan tekeminen vie paljon energiaa, joten en ollut varma, kykenisinkö siihen. Tein, mitä täytyi: työskentelin kovemmin, Nicholson kuvasi.

Kun Nyt tai ei koskaan -elokuvaa esitettiin testiyleisölle, he kokivat sen olevan elokuva elämisestä kuoleman sijaan. Elokuvan englanninkielinen nimi, The Bucket List, merkitsee listaa, jolle ihminen listaa asioita, jotka haluaa tehdä ennen kuolemaansa. Freeman ei ole tehnyt toivelistaa itselleen.

– En usko, että lista on kirjoitettuna jollekin paperille, vaan että se on kirjoitettu sinuun, sydämeesi. On asioita, jotka vedät listasta yli eläessäsi, tehdessäsi asioita, joita haluat tehdä, jos pääset tekemään niitä, Freeman kuvasi Colliderille.

Nicholson puolestaan haluaisi nähdä pyramidit vielä eläessään.

Sekä Freeman, 75, että Nicholson, 76, ovat tehneet pitkän uran Hollywoodissa. Kuoleman mahdollisuus on elokuvassa vahvasti läsnä. Miltä ikä tuntuu?

– Katson seniorikansalaisuutta henkisenä asiana. En tunne itseäni senioriksi. Tietysti katsoessani peiliin aamulla se on ainoa asia, jonka näen, Freeman pohti vanhuutta Colliderille.

– Kun katson peiliin aamulla, en näe itseäni, Nicholsonkin totesi.

– Täyttäessäni 70 tunsin itseni nuoreksi ikääni nähden, ensimmäistä kertaa sitten 50 ikävuoden.


AVA/Maria Aarnio

Lähteet: IMDB, Collider, Dark Horizons

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja