Kommentti: Mikael Granlund suli pahasti – ruma episodi uhmasi suoraan Jukka Jalosta

Mikael Granlundille ulosajo! Typerä poikittainen sveitsiläispelaajan kaulaan 2:25
Mikael Granlundille ulosajo! Typerä poikittainen sveitsiläispelaajan kaulaan

Mikael Granlundin kuriton töppäily oli erittäin epätyypillinen henkinen kyykky Leijonien luottopelaajalta, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Granlundin tilttaamisesta oli olemassa viitteitä jo ennen kohutapahtumia. MTV Urheilun asiantuntijan Sami Kapasen mukaan hyökkääjä näytti jo ennen ulosajoaan Sveitsi-ottelun aikana turhautumisen merkkejä vaihtoaitiossa, kun luukku sai kyytiä.

Katso Kapasen puheenvuoro artikkelin alaosan videolta.

Leijonien kapteenin MM-turnaus on ollut hankala. Granlund ei ole pystynyt tuottamaan pelillisesti sitä, mitä häneltä on ykköskentän dynamona odotettu. 

Siitä huolimatta tiistai-illan pimahdus ei kestä päivänvaloa. Granlund näytti kiehahtaneen lopullisesti vastaanottamastaan taklauksesta ja lähti kostamaan tekoa. Jo ennen poikittaisten mailojen sarjaa Sharks-hyökkääjä suorastaan metsästi taklauksen antanutta Andrea Glauseria kaukalon kulmasta. 

Täysin turhan episodin päättänyt isku osui sveitsiläistä kaulan seudulle. Ulosajo oli aivan oikea tuomio. 

Tapahtumat ovat karua kertomaa myös Leijonien kokonaisvaltaisesta kiristelystä ja sekaannuksen tilasta.

Olen pitänyt Jukka Jalosen Leijonien yhtenä tavaramerkkinä kurinalaisuutta. Nyt tuota mielikuvaa uhmattiin tuskaisen MM-turnauksen kohtalonhetkien lähestyessä rajulla kädellä. Leijonat jättävän Jalosen viimeisessä MM-turnauksessa pakka on niin levällään, että kapteenin fokus karkaa totaalisesti pudotuspelivaiheen kynnyksellä. 

Jos Leijonien ykköspelaaja ottaa niskaansa suihkukommennuksen lisäksi vielä pelikiellon, mikä on täysin mahdollista, on se erittäin raskas isku Suomen jo nyt suhteellisen kapeille näkymille MM-mitalipelejä ajatellen. Ketjut menisivät uuteen uskoon, ylivoimat mukaan lukien. 

Hetket Prahan areenan jäällä olivat todella epätyypillistä toimintaa Granlundilta, joka on tunnettu Leijonien pitkäaikaisena ehdottomana luottopelaajana, esimerkillä johtavana liiderinä. Granlund antoi oman turhautumisensa mennä tällä kertaa joukkueen edun edelle. 

Saattaa hyvinkin olla, että Granlund seuraa Leijonien MM-puolivälierän katsomosta käsin. 

Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit on aika isot" 2:53
Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit on aika isot"


 

Lue myös:

    Uusimmat