Kommentti: Leijonien MM-välieräpelissä poikkeuksellisia ilmentymiä – kaikki kruunautui yhteen huimaan taisteluun

4:18
Katso tästä ottelun dramaattinen loppu, jossa iso rooli oli muun muassa Hannes Björnisellä!

Leijonat raivasi tiensä MM-finaaliin, kun se kaatoi lauantain välieräottelussa Saksan 2–1. Hitaasti käynnistynyt moottori ulvahti liikkeelle yhden alivoimatapon myötä. Sen jälkeen Leijonat osoitti poikkeuksellisia ja tuttuja merkkejä, kirjoittaa kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Moressa!

Kaikki parhaat palat turnauksesta osoitteessa mtvuutiset.fi

Kaikki ottelut C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

”Nyt seuraamme shakkiottelua Suomen ja Saksan välillä”, olisi voinut selostaja ilmoittaa lauantain välieräottelun alkuhetkillä. 1–4-träppi keskialueelle ja viivelähdön kautta uudelleen liikkeelle. Molempien joukkueiden menettelytapa.

Varovainen alku heijastui siihen, ettei Suomi meinannut saada kunnolla henkeä päälle. Vasta Kim Nousiaisen jäähyn tappo herätti sinipaidat.

Se toi eloa koko vaihtopenkkiin.

Sen jälkeen Suomi näytti poikkeuksellisia merkkejä. Hyytävää, suorastaan murhaavaa maalinteon tehokkuutta.

Eli sitä, minkä perään on kyselty koko turnauksen ajan.

Iiro Pakarisen osuma oli lahja Saksan maalivahdilta Mathias Niederbergeriltä. Hannes Björnisen osumassa Marko Anttilalle olisi voinut merkata ykkös-, kakkos- ja kolmossyötön. Ja mikä kylmäpäinen viimeistely menneen SM-liigakauden komeetalta Björniseltä.

Poikkeuksellisista merkeistä puheenollen. Jos Suomi osoitti poikkeuksellisen murhaavia merkkejä avauserässä, osoitti se poikkeuksellisen outoja merkkejä toisessa erässä.

Jussi Olkinuoran keskittyminen herpaantui totaalisesti Saksan avausmaalissa. Minkä ihmeen takia hän rupesi miekkailemaan Saksan maskimiehen kanssa kovien panosten otteluissa, herkillä hetkillä? Totta kai se maksoi hintaa.

Mikael Ruohomaa ja täysin tarpeeton kaksiminuuttinen. Yhtäkkiä Leijonat tarjosi Saksalle saumoja tulla peliin mukaan.

Leijonat on ollut tämän turnauksen the kurinalainen joukkue. Ei ollut toisessa erässä, isojen panosten välieräottelussa.

Kolmannessa erässä nähtiin tuttuja merkkejä. Kaikki kruunautui Hannes Björnisen loppuhetkien voittavaan vaihtoon. Björninen taisteli järjettömällä ilmeellä ja uhrautuvaisella asenteella kiekon ulos alueelta, mikä tuotti Leijonien vaihtoaitiossa koko turnauksen suurimman riemunkiljahduksen.

Björnisen voittava teko varmisti Suomelle uuden Kanada-finaalin.

Nyt kannattaa kiinnittää katseet Marko Anttilan maalisaldoon.

Nolla.

Kaikki ainekset on rakennettu jälleen uuteen ”löikö Mörkö sisään” -finaalitarinalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja