Kommentti: Jääkiekon MM-kisojen "varanäyttämöllä" on todistettu mielettömiä karnevaaleja – turnausta kohtasi onnenpotku

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon näyttämönä toimiva Helsingin jäähalli on ollut kotikisojen urheilutunnelman sydän. Legendaarinen Nordis muuntautui kisa-areenaksi poikkeusaikataululla. Peleissä nähty karnevaalimeininki osoittaa, että vanhassa vara parempi, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Alun perin pääkaupungin lohko oli tarkoitus pelata entisessä Hartwall Arenassa. Venäjän hyökkäyssodan ja sitä seuranneiden pakotteiden vuoksi venäläisomisteisen hallin ovet lyötiin kuitenkin keväällä säppiin. Toistaiseksi kukaan ei tiedä milloin vuonna 1997 valmistunut monitoimihalli seuraavan kerran ovensa avaa.

Poikkeuksellisen nopeasti Helsingin jäähallin "syliin pudonnut" MM-kisaisännöinti on urheilujuhlan voitto.

Lähes kuusikymppisen hallivanhuksen yleisilme on saatu kohotettua kansainvälisen jääkiekkoturnauksen vaatimalle tasolle.

Tunnelma otteluissa on ollut illasta toiseen huikea. Etukäteen jämäporukaksikin haukuttu A-lohko on ollut Sveitsin joukkueen ja ennen kaikkea keskieurooppalaisten kannattajien juhlaa. 

Viime viikonloppuna Sveitsi voitti lauantaina Kanadan loppuunmyydyssä ottelussa. Sveitsiläisfaneja oli paikalla tuhansia. Paukkuja oli vielä sunnuntai-iltanakin, kun alppimaa lakaisi Ranskan lukemin 5–2. Molemmissa otteluissa katsomon herruus oli ylivoimaisesti punapaitaisella joukkiolla.

Helsingin jäähallin pienempi yleisökapasiteetti ja arkkitehtuuri palvelee pienempiäkin yleisömääriä. Esimerkiksi Slovakian ja Kazakstanin ottelua seurasi alle 3000 katsojaa, mutta satojen slovakialaisturistien pitämä meteli täytti hallin ja teki siitä varsinaisen hornankattilan.

Maanantai-iltana katsomossa nähtiin myös perinteinen altavastaaja-ilmiö, kun Tanska yllätti supersuosikki Kanadan. Puolillaan ollut halli asettui askel askeleelta voimakkaammin piskuisen Tanskan tueksi. Tunnelma oli ottelun loppuhetkillä kuin Kööpenhaminassa oltaisiin pelattu. 

Vaikka Helsingin jäähallissa pelataan valitettavien tapahtumien vuoksi, on se tunnelman ja katsojakokemuksen kannalta valtava voitto.

Hallissa pelataan vielä tiistaina kolme alkulohkon ottelua, sekä torstaina kaksi puolivälierää. 

Tämän jälkeen lohkoa dominoinut Sveitsi mahdollisesti jatkaa turnaustaan Tampereella. Toivotaan, että sveitsiläisfaneilla on pekkaspäiviä tässä tapauksessa jäljellä. Punaisten kannattajat laittavat takuuvarmasti Mansen sekaisin.


Lue myös:

    Uusimmat