Kommentti: Huuhkajien timantit häikäisivät Ranskassa!

Ensikertalaiset Onni Valakari ja Marcus Forss näyttivät ennakkoluulottomilla ja röyhkeillä otteillaan mallia kokeneemmillekin Huuhkajille, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Ranska-maaottelun avausjakso kulki ensimmäisen vartin ajan hyvinkin odotettua tahtia: isäntien muutamasta huippupaikasta huolimatta Suomi kesti tiukan rynnistyksen hyvin, vaikka joukkueen oma pallollinen pelaaminen olikin kovin vaikeaa. 

Hiljalleen vieraat pääsivät paremmin pelin mukaan - ja vajaan puolen tunnin päästä iski Marcus Forss näyttävän maalin läpiajonsa jälkeen. Muutama minuutti siitä ja avausjakson näkyvin pelaaja, 8-paikalla Markku Kanervan palapelissä häärinyt Onni Valakari, iski kauniin osuman painavalla laukauksellaan. Ranska suorastaan järkyttyi ja Huuhkajien itseluottamus vain nousi.

Nuorukaisten esiinmarssi oli kerrassaan sensaatiomainen: vastassa oli hallitseva maailmanmestari, vaikka avauksessa kehissä sinipaidoista olikin niin sanottu B-miehistö. 21-vuotiaat Valakari ja Forss täytyy nostaa korostetusti esiin, vaikka koko sinivalkoinen ryhmä ansaitsee suuren hatunnoston peliesityksestään. Yksilöistä eritoten Valakari uurasti keskialueella laajalla säteellä ja teki valtavan määrän voittavia pelitekoja paineessa. 

Valakari on pelannut Pikkuhuuhkajissa pääosin kymppipaikalla tai toisena hyökkääjänä, mutta nyt  hän osoitti kylmästi, että hyvin organisoidussa Kanervan pelitavassa hän on mainio vaihtoehto myös kahden suunnan keskikenttäpelaajaksi. 

Entisen maajoukkuepelaajan Simo Valakarin poika on hionut fysiikkaansa entisestään viime vuosina ja nyt tulokset ovat nähtävillä. Minihuuhkajien kotikisojen EM-miehistöön Valakari ei mahtunut pari vuotta sitten mukaan, mutta Juha Malinen totesi tuolloin, että kovan asenteen omaavan lupauksen aika koittaa vielä. Pikkuhuuhkajissa Valakari onkin kuulunut Malisen avainpelaajiin. MTV Urheilu uutisoi taannoin, että myös Valioliiga-seura Leeds on kiinnostunut pelurista.

Eihän Kanervan miehistöllä pitänyt olla mitään jakoa suurta ja mahtavaa Ranskaa vastaan, mutta niin vain sitkeä ja hyvin organisoitu joukkue näytti epäilijöilleen närhen munat. Jälleen kerran. Sunnuntaina ja keskiviikkona edessä ovat toki vielä tärkeät Kansojen liigan- ottelut. Upea vierasvoitto Ranskasta takaa Huuhkajille loisteliaat lähtökohdat tärkeisiin matseihin. 

Lue myös:

    Uusimmat