Mainos

Komentajakapteeni Afganistanista: Suomen tilanteissa ei siviiliuhreja

Komentajakapteeni Juha-Antero Puistola Maanpuolustuskorkeakoulusta vakuuttaa, että Afganistanissa ei ole tullut siviiliuhreja niissä tilanteissa, joissa suomalaissotilaita on ollut mukana.

- Tähän tietovuotoon (Yhdysvaltain joukkojen siviiliuhreista Afganistanissa) liittyen kaikki asiakirjat pyritty tarkastamaan mukaan lukien viittaukset suomalaisiin ja suomalaisiin yksiköihin. Niissä ei ole sellaista tietoa, eli suomalaiset eivät ole olleet operaatioissa, joissa olisi tullut siviiliuhreja.

Puistola kertoi MTV3:n Kymmenen Uutisissa, että Maanpuolustuskorkeakoulun ihmiset on koulutettu tekemään asianmukainen ilmoitus kaikista laukaustenvaihdoista ja muista tilanteista.

- Ilmoitukset tehdään ja tutkitaan, ja niistä myös tiedotetaan. Kaikista tapauksista, joita Afganistanissa on tullut, on mediatiedotteet laadittu.

Puistolan lausunto liittyy Yhdysvaltain julkisuuteen vuotaneisiin sotilasraportteihin, joissa kerrotaan Afganistanin siviiliuhreista. Presidentti Barack Obama on myöntänyt vuotaneet tiedot oikeiksi.

(MTV3)

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.