Kolmelle ulkomaalaiselle napsahti Kirkkonummen huumetehtailusta vuosien vankeustuomiot – tarkoitus oli tehdä Suomessa nopeasti rahaa

Tältä näytti Suomen saaristossa toimineen rikollisjärjestön huumetehtaalla – pääepäilty suomalaismies johti operaatiota Espanjasta 1:40
Katso myös: Pari vuotta sitten myös Turun saaristosta löydettiin amfetamiinitehdas.

Oikeus jakoi vuosien vankeustuomioita Kirkkonummella amfetamiinia saostaneelle ulkomaalaiskolmikolle. Oikeuden mukaan kolmikon tarkoituksena oli valmistaa amfetamiiniöljystä yhteensä noin 90 kiloa valmista huumetta.

Ryhmittymän tarkoituksena oli tuoda Suomeen 35 litraa amfetamiiniöljyä ja saostaa siitä jopa 175 kiloa käyttövalmista amfetamiinia. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet 25 litran öljyerän ja 90 kilon valmiin huumemäärän ylittävältä osin.

Poliisi otti ryhmään kuuluneet kaksi miestä ja yhden naisen kiinni viime toukokuussa Kirkkonummella sijaitsevalta syrjäiseltä mökiltä.

Operaation yhteydessä poliisi takavarikoi mökistä ja Vantaalla sijaitsevasta asunnosta vahvaa amfetamiinijauhetta, josta olisi saanut tavanomaisen vahvuista käyttövalmista tavaraa yli kymmenen kiloa.

Vyyhti lähti purkautumaan tästä.

Oikeus katsoikin, että ryhmittymä onnistui tuomaan Suomeen kymmenen litraa huumeöljyä ja sen tarkoituksena oli tuoda maahan lisäksi 15 litraa samaa öljyä.

Nopeaa rahaa

Huumehommissa puuhasteli Suomessa kolme henkilöä, joista kaksi oli suhteessa keskenään. 

Pariskunnan naisosapuoli kiisti tienneensä mitään miehensä ja tämän tuttavan huumepuuhista. Hän kertoi olevansa Turkin kansalainen ja tulleensa aviopuolisonsa kanssa Suomeen.

Oikeus ei tätä uskonut, sillä nainen tiesi pariskunnan tulleen tekemään Suomeen nopeasti rahaa voidakseen tämän jälkeen muuttaa Espanjaan. Oikeus ei myöskään uskonut, että nainen olisi voinut pitää miehensä puuhia tavanomaisina.

Myös pariskunnan miesosapuoli kiisti kaikki syytteet. Hän ei kertomansa mukaan tiennyt, että öljy oli amfetamiiniemästä. Porukan toinen mies myönsi amfetamiinin valmistuksen 4,5 litrasta amfetamiiniöljyä, mutta kiisti muut syyttäjän väitteet.

Kaikille vankeutta

Käräjäoikeus piti pariskunnan miesosapuolta, 40-vuotiasta Ahmet Hacihasanoglua, jutun päätekijänä. Oikeus katsoi, että hän yritti hommata Suomeen myös 50 kiloa hasista.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta myös suuren kokaiinierän hankintayrityksstä, mutta näiltä osin oikeus hylkäsi syytteen. Oikeus määräsi miehelle rangaistukseksi 9,5 vuotta ehdotonta vankeutta törkeästä huumerikoksesta.

Pariskunnan naisosapuoli, 28-vuotias Feyza Boz, sai 2,5 vuotta ehdotonta vankeutta avunnanosta törkeään huumerikokseen.

Porukan toinen mies, 23-vuotias Dawid Androchowicz, sai 7,5 vuotta ehdotonta vankeutta niin ikään törkeästä huumerikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat