Oletko happamien makujen ystävä? Siinä tapauksessa saatat ilahtua tuoreen tutkimuksen tuloksista, sillä tämä korealaisesta keittiöstä tuttu annos näyttää vähentävän ylipainon mahdollisuutta.
Tuoreessa BMJ Open -alustalla julkaistussa tutkimuksessa on selvinnyt, että perinteinen korealainen kasvisannos kimchi voi auttaa ehkäisemään keskivartalolihavuutta ja sitä kautta laskea riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen, kertoo New York Post.
Kimchi valmistetaan suolaamalla ja fermentoimalla eli hapattamalla esimerkiksi kaalista tai retiiseistä.
Lue myös: Miksi jotkut eivät vain liho? Tutkija kertoo elinikäisen painonhallinnan salaisuuden
Kaalissa ja retiisissä on luontaisesti runsaasti ravintokuituja, maitohappobakteereja ja polyfenoleja.
Polyfenolien on useissa tutkimuksissa arveltu olevan esimerkiksi syy marjojen verenpainetta ja kolesterolia laskevan vaikutuksen takana.
Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kimchin sisältämillä bakteereilla on ylipainoa ehkäiseviä vaikutuksia eläimillä, mutta aiheesta on tehty vain harvoja kliinisiä kokeita, joissa olisi tutkittu kimchin syömisen vaikutusta ihmisiin, .

