Mainos

Kolarissa paljon avoimia kysymyksiä: Riita lasten hoidosta hetki ennen turmaa?

Rautavaarassa tapahtuneen kuolonkolarin taustat ovat yhä poliisilla tutkinnan alla. Poliisi selvittää parhaillaan, mikä johti perheenäidin traagiseen tekoon.

Eilisessä kolarissa sai äidin lisäksi surmansa perheen kolme lasta. Äiti ajoi tiettävästi tahallaan autonsa päin bussia, jossa oli matkustajana kahden pienimmän lapsen isä.

1. Mikä oli traagisen teon motiivi?

Rikoskomisario Heikki Mansikka-Ahon mukaan perheen isää ei ole vielä päästy kuulemaan. Isä on tällä hetkellä sairaalassa, joten turmassa on vielä paljon avoimia kysymyksiä.

– Tiedetään, että bussissa on ollut sanaharkkaa jonkin aikaa ennen kolaria. Äiti oli pysäyttänyt bussin pysäkille ja noussut sinne. Lähinnä kärjekästä keskustelua on ollut ilmassa äidin osalta, Mansikka-Aho kertoo.

2. Miten turma tapahtui?

Äiti lähti bussista pois lähtiessään ajamaan autollaan bussin ohi. Jonkin matkaa ajettuaan hän käänsi auton ympäri ja lähti kiihdyttämään linja-autoa vasten. Poliisin mukaan hän on ehtinyt kiihdyttää autonsa melkoiseen nopeuteen ennen törmäystä.

– Nopeutta lasketaan vielä, mutta voidaan sanoa sen olleen merkittävän kovaa. Tämän hetken tiedon mukaan hän käänsi autonsa äkkiarvaamatta bussin eteen. Tapahtumahetkellä oli säkkipimeää. Henkilöauto on mennyt takapenkkiä myöten kasaan, joten nopeus on ollut kova.

Poliisi selvittää tällä hetkellä, kuinka pitkä aika kului siitä, kun mies ja nainen riitelivät bussipysäkillä siihen, kun onnettomuus sattui. Myös linja-auton sekä henkilöauton nopeus selvitetään. Linja-auton kuljettajaa on jo kuulusteltu turman jälkeen.

3. Mistä riideltiin bussissa hetki ennen turmaa?

Nainen nousi pysäkiltä bussiin hieman ennen turmaa ja aloitti poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan sanaharkan bussin sisällä. Todistajia ei ole vielä kuultu, joten sanailun sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa. Mansikka-ahon mukaan keskustelusta tiedetään sen verran, että siinä riideltiin ainakin lasten hoidosta.

Poliisi selvittää tällä hetkellä, ovatko isä ja äiti pitäneet toisiinsa yhteyttä puhelimitse matkan aikana.

4. Mitä viimeisessä viestissä kerrotaan?

Äiti jätti autoonsa viestin isälle. Polisiin mukaan viesti on muutaman lauseen mittainen, ja siinä kerrotaan avoparin elämästä - ja ainakin sivutaan isän työmatkaa. Poliisin mukaan viesti ei kuitenkaan ole arkinen.

– Viesti kertoo, että jotain ongelmia on - mutta että tilanne voisi ajautua tällaiseksi, sitä ei voi viestistä päätellä, Mansikka-Aho kertoo.

5. Miksi syyskuussa isä hälytti poliisit kotiin?

Perheen isä hälytti poliisit kotiin syyskuisena aamuna. Poliisin mukaan perheessä oli tuolloinkin sanaharkkaa, ei lainkaan väkivaltainen tilanne. Mansikka-Aho luonnehtii tilannetta sanomalla, että perheessä oli voimakasta sanan käyttöä, ja poliisi tarvittiin paikalle rauhoittamaan tilanne, jotta isä pääsisi lähtemään töihin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.