Kokoomukselle takaisku: Alexander Stubb ei lähde mukaan Helsingin pormestarikisaan – kommentoi Ylelle: "Ei ole intohimoa tehtävään"

8:52
Katso yllä oleva video: MTV:n Uutisaamun Pöllöraati ruoti marraskuun puolivälissä, kenestä voisi tulla Helsingin historian toinen pormestari.

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Alexander Stubb ei lähde mukaan Helsingin pormestarikisaan.

Stubb toimii tällä hetkellä professorina EU-yliopistossa Firenzessä.

– Suora vastaus kysymykseen on ei, Ylen Ykkösaamussa vieraana ollut Stubb totesi kysymykseen, onko hän käytettävissä kokoomuksen pormestariehdokkaana tulevissa kuntavaaleissa.

– Helsingin pormestarin paikka on tietenkin äärettömän tärkeä. Se on yksi merkittävimmistä julkisista tehtävistä, mikä Suomessa voi olla. Toivon, että kokoomus ja Helsinki löytää itselleen hyvän, modernin, eteenpäin katsovan, suvaitsevaisen pormestarin, koska minä ainakin haluan nähdä menestyvän Helsingin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Stubb totesi, että hänen intohimonsa on aina ollut kansainvälisessä politiikassa.

– Omalla tavalla intohimo on ollut kansainvälinen politiikka ja Suomen asema maailmassa. Toki tätäkin voisi edistää Helsingin pormestarina, mutta ei ole sellaista intohimoa tähän yksittäiseen tehtävään.

Helsingin Sanomien kyselyssä Stubb nousi helsinkiläisten keskuudessa mieluisimmaksi kokoomuksen pormestariehdokkaaksi. Vastaajista lähes kolmasosa toivoi Stubbin olevan kokoomuksen ehdokas.

Helsingin nykyinen pormestari, kokoomuksen Jan Vapaavuori on ilmoittanut, että ei pyri jatkokaudelle ja jättää kuntapolitiikan.

Stubb kertoi itse kannattavansa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Kirsi Pihaa. Hän on entinen kokoomuspoliitikko ja Ellun Kanat -viestintätoimiston perustaja.

– Mielestäni hän on juuri sellainen persoona, jota Helsinki tässä vaiheessa tarvitsisi.

Stubb toteaa, että olisi myös hienoa, jos pormestari olisi nainen.

Stubb kiinnostunut presidentin tehtävistä

Alexander Stubbilta kysyttiin Ykkösaamussa myös, olisiko hänellä kiinnostusta presidentin tehtäviin.

– Jos miettii, löytyisikö jotain julkisia tehtäviä joita voisi tehdä, presidenttiys on yksi niistä. Presidenttiys on tehtävä johon ei hakeuduta, vaan siihen haetaan. Syntyy luontainen kysyntä ja silloin vastataan tarjontaan.

Stubb toteaa kuitenkin vuoden 2024 olevan vielä kaukana.

– Se on kysymys, jota pitää vakavasti harkita, mutta tässä vaiheessa siihen ei pysty antamaan vastausta, koska sitä ei ole.

Juttua täydennetty kello 10.16 ja 11.21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja