Koira nuolaisi vaahtoa porealtaasta – päätyi eläinlääkäriin: "Se tapahtui niin nopeasti"

Joanne McGovern kiidätti koiransa lääkäriin, kun se alkoi käyttäytyä oudosti. Joannen mukaan Cooper oli nuolaissut porealtaan vettä, jossa oli puhdistusaineita.

Cooper-koira päätyi eläinlääkäriin nuolaistuaan vettä porealtaasta. Skotlannissa asuva Joanne McGovern kiidätti koiransa eläinlääkäriin, kun vuoden ikäinen labradorinnoutaja alkoi yllättäen haukkoa henkeään, kertoo Metro.

"Kun näin porealtaan rappusilla vettä, tajusin"

Joanne tajusi pian, että Cooper oli nuolaissut porealtaan vettä, jossa oli altaan puhdistukseen tarkoitettuja aineita. Esimerkiksi altaan putkistoa huoltavat aineet lisätään altaassa jo olevaan veteen, usein ennen veden vaihtamista.

– Oli ihana sunnuntai, kumppanini oli lisännyt altaaseen kemikaaleja, pannut altaan porisemaan ja mennyt sitten hetkeksi sisään, Joanne sanoo.

Pian tämän jälkeen Cooper tuli sisään. Joannesta vaikutti siltä, että koira haukkoo henkeään.

– Juoksin pihaan, ja kun näin porealtaan rappusilla vettä, tajusin, että se oli mennyt ja nuolaissut pinnalla kelluvaa vaahtoa kemikaaleineen.

Joanne lähti kiidättämään koiraa eläinlääkäriin. Mukaan hän otti tiedot puhdistusaineista.

– Se oli elämäni pisin matka. Itkin koko ajan ja juttelin koiralle varmistaakseni, että se on vielä täällä kanssamme.

Cooperia hoitanut eläinlääkäriasema julkaisi kuvan toipuneesta koirasta.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kemikaalit ärsyttivät hengitysteitä

Eläinlääkäri Nicole Lawsin mukaan koiran hengitysteitä ärsyttivät kemikaalit, kuten kloori, minkä vuoksi koiran hengitys kuulosti "käänteiseltä aivastelulta". Esimerkiksi haavaumia Cooperin suusta tai nenästä ei löytynyt.

Cooper sai lääkkeitä vaivaansa, ja se on toipunut täysin. Joanne halusi kertoa kokemastaan varoittaakseen muita.

– Olemme aina olleet porealtaan suhteen hyvin varovaisia, mutta Cooper ei koskaan ole ollut siitä kiinnostunut, hän sanoo.

– Se tapahtui niin nopeasti. En koskaan jättäisi pieniä tyttäriäni valvomatta porealtaaseen, ja koiran kanssa täytyy olla yhtä varovainen.

Porealtaiden kemikaalit tulee pitää pois esimerkiksi lasten ulottuvilta. Lisäksi porealtaan kansi tulee sulkea, jos se ei ole käytössä.

Katso myös: 2-vuotias osoitti uima-altaan lapsiturvalliset portaat vaarallisiksi!

2-vuotias osoitti uima-altaan lapsiturvalliset portaat vaarallisiksi 1:06

Lue myös:

    Uusimmat