Koira lenkille kahdesti päivässä ja yhteensä vähintään tunniksi – Saksassa valmistellaan uutta lakia

Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon koiranpennun hankinnassa 10:35
Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon ensin.

Koiran vieminen kävelylle kahdesti päivässä voi pian olla pakollista Saksassa, uutisoi BBC.

Koiran kävelyttäminen kaksi kertaa päivässä ja yhteensä vähintään tunnin ajan voi pian olla lakiin kirjattu asia Saksassa. Myös koiran kiinni pitäminen pitkään voi pian olla kiellettyä. Lisäksi pentutehtailijoita vastaan aiotaan iskeä kieltämällä kasvattajilta enemmän kuin kolme pentuetta kerralla.

– Lemmikit eivät ole pehmoleluja, niiden tarpeet pitää ottaa huomioon, selittää valmisteilla olevia lakeja Saksan maatalousministeri Julia Klöckner.

Klöcknerin mukaan suunnitellut muutokset pohjautuvat asiantuntijaneuvoihin eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi.

Uusista säännöksistä on tehty luonnos, ja niistä voi tulla laki aikaisin ensi vuonna. Jos ehdotus menee läpi, on Saksan osavaltioiden tehtävä panna ne täytäntöön.

Maatalousministeriön edustajan mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että poliisi ilmaantuisi tarkastamaan yksityisten koiranomistajien päivittäisiä lenkkejä. Painotus on kennelien koirien hyvinvoinnin varmistamisessa.

Kaiken kaikkiaan suunnitelmissa ovat seuraavat lakimuutokset:

Koiranomistajien tulisi viedä koiransa lenkille kahdesti päivässä niin, että lenkit kestäisivät yhteensä vähintään tunnin verran.

Koiria ei saisi pitää kiinni pitkiä aikoja.

Koiria ei saisi jättää yksin kotiin koko päiväksi.

Kasvattajilla saisi olla kerrallaan korkeintaan kolme pentuetta ja pentujen tulisi viettää vähintään neljä tuntia päivässä ihmisten seurassa.

Aiemmin olemme kertoneet Sveitsin eläinten hyvinvointia koskevista laeista. Tiesitkö, että Sveitsissä on laitonta omistaa vain yksi marsu?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: BBC, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat