Etkö sinäkään ulkoiluta koiraasi oikein? Ota huomioon nämä asiat: "Se on enemmän kuin vessatauko"

8:05
MIllaista on vastuullinen koiran omistaminen ja kasvattaminen? Videolla keskustelua aiheesta.

PETA:n perustaja kehottaa kiinnittämään enemmän huomiota koiran lenkitykseen.

Saatat jo käyttää jääpalapusseja väärin tai täyttää tiskikoneenkin kaikkea muuta kuin oikein, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että olet saattanut viedä myös parasta eläinystävääsi lenkille väärin?

Eläinten oikeuksia puolustavan PETA-järjestön perustaja ja johtaja Ingrid Newkirk kertoi haastattelussa, että useimmat koiranomistajat hoputtavat lemmikejään päivittäisillä kävelylenkeillä ja ovat lisäksi hieman liian etäisiä koiriensa mielestä, kertoo New York Post.

Newkirkin mukaan nopea kävely korttelin ympäri ei riitä vessatauoksi, jos haluat olla paras mahdollinen omistaja lemmikillesi.

– Se on niiden kävely, tiedäthän, Newkirk totesi Seattle's Morning News -ohjelmassa radiojuontaja Dave Rossille.

"Enemmän kuin vessatauko"

Newkirk huomauttaa, että lenkki on hyvin erityinen tapahtuma koiralle, kun se saa olla ulkona, haistella ja katsella ympärilleen.

– Eivät ne halua olla jumissa yhdessä huoneessa koko päivää jalat ristissä toivoen pääsevänsä ulos. Se on enemmän kuin vessatauko, se on tutkimusmatka.

Mitä koiranomistajan sitten pitäisi tehdä, jotta lemmikin huviretki ulkosalle olisi mahdollisimman mukava?

– Antakaa niiden haistella! Se on niiden tapa lukea uutiset, se on niiden internet. Älkää kiskoko niitä mukananne, Newkirk ohjeistaa.

Lisäksi Newkirk kehottaa vaihtamaan koiran niskalle mahdollisesti kivuliaan pannan valjaisiin sekä muistuttaa, että omistajien tulisi olla enemmän läsnä lenkeillä ja puhelin tulisi laittaa taskuun. Aiemmin myös eläinlääkäri Iain Booth on varoittanut, että henkinen side koiran ja omistajan välillä vahingoittuu, jos omistaja kiinnittää enemmän huomiota puhelimeen kuin koiraansa. Laumaeläimenä koira tuntee tällöin olonsa yksinäiseksi ja eristetyksi.

Tiesitkö, että saatat myös pitää koiraasi hihnassa väärin? Väärä tapa voi johtaa vakaviin vammoihin, varoittelivat brittikirurgit viime vuonna.

Lue kaikki uutiset koirista!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja