Mainos

Kohusijoittaja kerää kirjeellä ääniä Talentumin yhtiökokoukseen

Sijoittaja Kai Mäkelä yrittää saada Talentumin osakkeenomistajia tuekseen 15. kesäkuuta pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Kokouksen esityslistalla on Mäkelän toive päästä Talentumin hallitukseen.

Mäkelä on lähestynyt Talentumin osakkeenomistajia kirjeellä, joka on otsikoitu "Sinun rahoistasi on kyse".

Kirjeessä Mäkelä pyytää osakkeenomistajia osallistumaan kokoukseen ja tukemaan hänen pyrkimystään päästä hallitukseen. Kirjeen lopussa on valtakirja, jonka Mäkelä pyytää lähettämään hänelle viipymättä mikäli osakas ei itse pääse kokoukseen. Kirjeen kääntöpuolella on luettelo yhtiöistä, joissa Mäkelä on ollut mukana omistajana.

- Minä olen Kai Mäkelä, helsinkiläinen pitkän linjan sijoittaja. Olen ollut useiden yhtiöiden toiminnassa mukana vuosikymmenten ajan ja saavuttanut niissä kaikkien mahdollisten mittapuiden mukaan suurta menestystä. Yhtiöiden arvo on toiminta-aikanani vähintään kaksinkertaistunut, useasti jopa moninkertaistunut. Tämä siksi, että pyrin aina kaikkia ratkaisuja miettiessäni pohtimaan omaisuuden arvon mahdollisimman suotuisaa kehitystä. Ja koska toimin omilla rahoillani, tunnen ratkaisujeni vaikutukset suoraan omassa kukkarossani, Mäkelä kirjoittaa kirjeessä.

Mäkelä on Herttaässä-sijoitusyhtiönsä kautta Talentumin toiseksi suurin osakkeenomistaja. Hänellä on osakkeista runsaat 10 prosenttia. Suurin omistaja on Alma Media noin 32 prosentin siivulla.

Mäkelällä on osakeyhtiölain mukainen oikeus pyytää ylimääräinen yhtiökokous koolle, koska hän omistaa yhtiöstä yli 10 prosenttia.

Kai Mäkelä on pyytänyt ylimääräistä yhtiökokousta myös Alma Mediaan, josta hän niin ikään omistaa yli 10 prosenttia. Yhtiökokous järjestetään elokuussa, ja siinä käsitellään Mäkelän toivetta päästä Alma Median hallitukseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.