Kohu valmentaja Mirjami Penttisen ympärillä ei laannu – Taitoluisteluliitto jätti asian pöydälle, käräjäoikeus kuulee liittoa myöhemmin

Suomen Taitoluisteluliitto ei saanut lauantaina aikaan päätöstä mahdollisista jatkotoimenpiteistä taitoluisteluseura HSK:hon liittyen. Taitoluisteluliiton liittohallitus kokoontui kuulemaan HSK:n selvityksen siitä, miten seura aikoo varmistaa eettisyyden ja luisteluharrastuksen turvallisuuden toiminnassaan.

Taitoluisteluliitto toimitti HSK:lle selvityspyynnön sen jälkeen, kun seuran uusi hallitus oli palauttanut muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen työntekovelvollisuuden. Penttinen sai liiton kurinpitolautakunnalta tammikuussa 12 kuukauden kilpailukiellon.

HSK:n lauantainen selvitys ei kuitenkaan johtanut päätöksentekoon, vaan liittohallitus päätti jättää asian pöydälle.

Liiton tiedotteessa kerrotaan tämän johtuvan siitä, että HSK jätti aiemmin viikolla käräjäoikeudelle turvaamistoimihakemuksen, jonka seurauksena oikeus väliaikaisesti kielsi Taitoluisteluliittoa tekemästä mahdollista päätöstä erottaa HSK liiton jäsenyydestä.

– Meidän näkökulmastamme kaikki ratkaisuvaihtoehdot eivät olleet tässä tilanteessa mahdollisia. Näin ollen päätökset jatkotoimista seuran suhteen lykkääntyvät, Suomen Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio sanoo tiedotteessa.

Käräjäoikeus kuulee myöhemmin Taitoluisteluliittoa turvaamistoimihakemukseen liittyen, minkä jälkeen se päättää, muuttuuko turvaamistoimi pysyväksi vai peruutetaanko se.

Raition mukaan liiton kanta asiaan on selvä.

– Keskeinen edellytys kaikille jäsenseuroille – ja koko lajin oikeutus merkittävänä lasten ja nuorten urheiluharrastuksena – on se, että jokainen valmennuskerta on kaikille harrastajille turvallinen, iloa tuottava ja kannustava.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja