Mainos

Kohl arvosteli uutta hallitusta

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl on arvostellut kovin sanoin Saksan uutta punavihreää hallitusta. Kohl sanoi sosiaalidemokraattien ja vihreiden hallitusohjelman merkitsevän "luopumista niistä periaatteista, jotka ovat muodostaneet Saksan menestyksen perustan".

Esimerkkinä Kohl mainitsi verouudistuksen, joka osoittaa, miten vähän uudet hallituspuolueet arvostavat avioliiton ja perheen merkitystä. Sosiaalidemokraattien ja entisen kommunistien (PDS) yhteistyö Mecklenburg-Vorpommernin osavaltiossa puolestaan osoittaa, että vaikka sosiaalidemokraatit tarjosivat äänestäjille "uutta keskustaa", he ovat matkalla kohti "vanhaa vasemmistoa", Kohl kuvaili.

Saksaa 16 vuotta johtanut Kohl sanoi olevansa kiitollinen siitä, että sai palvella Saksaa niin kauan. Hän myönsi tehneensä myös virheitä, mutta iloitsi samalla voineensa auttaa monia.

Kohlin kristillisdemokraattinen puolue (CDU) kokoontui tänään valitsemaan seuraajaa puoluetta neljännesvuosisadan johtaneelle Kohlille. Ainoa ehdokas seuraajaksi on CDU:n parlamenttiryhmän puheenjohtaja Wolfgang Schäuble. Kristillisdemokraatit hävisivät Saksassa syyskuussa pidetyt liittopäivävaalit.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.