Kodin palovaroitin ei välttämättä ehdi reagoida kaikkiin paloihin ennen kuin on myöhäistä – tämä muistisääntö kannattaa painaa mieleen

Palovaroitin ei välttämättä ehdi reagoimaan terassipaloon 0:51
Palovaroitin saattaa reagoida terassi- tai parvekepaloon vasta sitten, kun on jo liian myöhäistä. Katso videolta, miten terassipalo etenee ja kuinka terassin paloturvallisuudesta voi huolehtia.

Vakuutusyhtiö If kertoo tiedotteessaan, että terassilta ja parvekkeilta alkaneet tulipalot aiheuttavat keskimäärin suurempia palovahinkoja kuin muut kodissa tapahtuvat palot.

Ifin vahinkotilastojen mukaan keskimääräinen korvaus terassilta alkaneesta palosta on yli 20 000 euroa. Se pitää yhtenä palovahinkojen suuruutta selittävänä tekijänä sitä, että sisätiloissa olevat palovaroittimet eivät reagoi ulkopaloihin kovinkaan nopeasti.

If testasi terassipalojen syttymistä ja olosuhteita turvallisessa testiympäristössä aiemmin tänä vuonna. Palotestissä vanhan pikkumökin sisälle sijoitettu palohälytin reagoi vasta noin kymmenen minuuttia palon syttymisen jälkeen, jolloin terassi oli jo ilmiliekeissä.

Terassipalo alkaa useimmiten grillistä, mutta niitä aiheuttavat myös tumppaamattomat savukkeet. Lisäksi terasseille jätetty kuuma tuhka tai terasseihin upotetut paljut voivat aiheuttaa palovahinkoja, mikäli allas on esimerkiksi päässyt tyhjenemään lämmityksen aikana.

– Hyvä muistisääntö on, ettei jätä pihalle tai terassille mitään tulta valvomatta, Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen toteaa tiedotteessa.

Huolehdi terassin paloturvallisuudesta

  • Pysy grillin lähellä käytön aikana ja sulje se lopetettuasi
  • Tumppaa tupakat kunnolla vain niille varattuun astiaan
  • Jos mahdollista, siivoa terassin alta herkästi syttyvä materiaali, kuten heinät, lehdet ja roskat
  • Valvo paljun lämmitystä
  • Sammuta kaikki tulet, kun poistut terassilta

Tiesitkö? Näin monta palovaroitinta kotona oikeasti pitäisi olla 1:36
KATSO MYÖS: Näin monta palovaroitinta kotona oikeasti pitäisi olla.

Lähde: If

Lue myös:

    Uusimmat