Mainos

Knut Pitkäjalka kasvoi Lahden teatteriin

Näytelmäkirjailija Sirkku Peltola on antanut sankarilleen Knut Pitkäjalalle uuden elämän. Hän loi mittatilaustyönä Lahden teatteriin tekstin, jolle ovat taannoisen Ahaa-teatterin esityksen kanssa yhteistä vain suurijalkainen sankari ja hänen äitinsä sekä humoristinen ote elämään ja kuolemaan.

Peltola kiittää poikkeukselliseksi Lahden teatterin uskallusta ottaa suurelle näyttämölleen uusi kotimainen teksti ja satsata lisäksi isosti lastenteatteriin. Hän sai ohjattavakseen 14 näyttelijää, 10 tanssijaa ja orkesterin. -Lastenteatteri antaa ylimääräisen luvan leikkimiseen, kehaisee Peltola. -Vanhemmat naisnäyttelijät voivat kerrankin esittää itseään nuorempaa.

Kirsti Vallasvaara ja Mirja Räty touhaavat katulasten joukossa. Knutin suurissa kengissä seikkailee Janne Kallioniemi. Hänen äitiään esittää Jaana Jonkari ja balettitanssijaihastusta Anna Pitkämäki. -Olemme yrittäneet nousta lasten tasolle. On syytä tehdä kunniaa lapselle, lapsuudelle ja lapsenmielelle, sanoo Peltola. Hänen mielestään teatterilla on velvollisuus antaa lapsille iloa ja toivoa, kun muista tuuteista tulee ihan muuta, angstia. Väheksytystä ja kiusatusta, mutta vilpittömästä Knut Pitkäjalasta kasvaa näytelmässä koettelemusten kautta sankari ystävänsä Keijon avulla.

Peltola tunnustaa koko näytelmän saaneen alkunsa siitä, että hän ihastui muusikkomiehensä Heikki Salon luomaan Keijo Karvainen -kappaleeseen. Knut Pitkäjalka tulee ensi-iltaansa Lahdessa 18. helmikuuta. Jos suosio on aiempien koko perheen esitysten kaltainen, esitys jatkaa Lahden ohjelmistossa ensi vuoden puolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.