Klassikko-Jagge kaikilla tämän päivän herkuilla: Iron Maiden -rumpalin ainutlaatuinen XJ paljastettiin

1:12

Geneven autonäyttelyssä paljastettiin yhteistyössä Iron Maiden -yhtyeen rumpalin kanssa suunniteltu Jaguar XJ6. Lanseeraus aloittaa XJ-mallin 50-vuotisen taipaleen juhlinnan. Katso video autosta artikkelin yläpuolelta.

Greatest Hits -lisänimeä kantava XJ on rakennettu yhteistyössä Iron Maiden -rumpalin Nicko McBrainin, Jaguar Land Roverin Classic Works -osaston ammattilaisten sekä Jaguarin Design Studion johtajan Wayne Burgessin kanssa.

Projektiin käytettiin yli 3 500 työtuntia, joiden aikana autosta uudistettiin, uudelleen suunniteltiin tai vaihdettiin yli 4 000 osaa. Auton sisustus, ulkonäkö, vaihteisto ja jousitus kävivät läpi huomattavia muutoksia, jotta ne saatiin vastaamaan Nickon toiveita.

Vanha kohtaa uuden

McBrainille kyseessä on jo hänen kolmas XJ-mallinsa.

– Olen rakastavasti antanut sille nimen Johnny 3. Olen todella innoissani auton valmistumisesta ja siitä, että saamme auton esille Geneveen, McBrain kertoo.

Sisätiloissa klassinen Jaguar-tyyli kohtaa tämän päivän tarpeet. Nahkaiset istuimet on käsin valmistettu Pimento Red -värisestä nahasta mustilla korostuksilla ja kohokuvioiduilla pääntuilla. Autossa on mustat käsinvalmistetut matot ja alcantara-verhoiltu sisäkatto. Kojelauta on viimeistelty McBrainin rumpukapuloissaan suosimalla materiaalilla.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Räätälöidyt etu- ja takapuskurit, jotka sulautuvat saumattomasti muokattuihin lokasuojiin. Puskureihin on lisätty kromaukset sekä pintaan asennetut sivuvalot.
 • Levennetyt ja uudelleen profiloidut etu- ja takapyörien kaaret. Räätälöidyt 18-tuumaiset pinnavanteet ja Pirellin P Zero 235/45 R18 renkaat.
 • Uniikit kynnyslistat ja modifioitu takaovien muotoilu
 • Päivitetty etu-ja takajousitus säädettävillä iskunvaimentimilla takana
 • Ainutlaatuinen Mauve-ulkoväri
 • Ovenkahvat ja ulkopeilit on valittu elegantista Series 2 XJ:stä
 • LED-ajovalot  
 • Konvertoidut syvemmälle asennetut polttoainetankkien korkit
 • Parannettu äänieristys moderneilla tiivisteillä ovissa ja lisätyin eristyksin
 • Integroitu kosketusnäyttö, jossa navigointi- ja puhelintoiminnallisuudet sekä peruutuskamera ja viihdejärjestelmä.
 • Täydellinen sisustuksen uusi verhoilu ja istuin muotoilu
 • Räätälöity audiojärjestelmä USB liitännöin. Osana järjestelmää kitaran vahvistimen inspiroimat säätimet, jotka on valmistettu alumiinista.
 • Start-painike kojelaudassa
 • Päivitetty ilmastointi
 • Keskuslukitus

Lisävihjeinä auton omistajasta toimivat muun muassa alumiiniset sorvatut nupit kojelaudassa, joiden inspiraationa on toiminut Nickon hyvän ystävän, Jim Marshallin valmistaman kitaran vahvistimen säätimet. Auton polkimet ovat saaneet inspiraationsa rummuista ja ne on viimeistelty mustalla ja kromilla. Ratin keskellä komeilee McBrainin oma toteemieläin, yhtyeen maskotista Eddiestä sekä Jaguarin logosta muokattu "Eddie Growler".

Poppivehkeistä löytyy voimaa

Räätälöity, pehmeästi alaspäin suuntautuva valaistus valaisee uudistettua kojelautaa, jossa viimeistä teknologiaa edustava Alpinen kosketusnäyttö hallinnoi 1 100 watin äänentoistojärjestelmää, joka on siirretty autoon vuosimallin 2012 Jaguar XF:stä.

4,2-litraisessa kuusisylinterisessä moottorissa, jossa on uudelleen viimeisteltyjä osia myös McBrainin alkuperäisestä XJ6:sta, on kolme kappaletta E-typen kaksituumaisia SU-kaasuttimia.

Nickon alkuperäisestä XJ6:sta säilytetyt osat, jotka viettivät monta vuotta Iron Maiden -kitaristi Steve Harrisin kotona Nickon asuessa Yhdysvalloissa, ovat esillä eri puolella autoa aina ikonisesta Jaguarin leaperistä, konepeltiä korostavasta pienestä jaguaarista, alkuperäisiin vuoden 1984 avaimiin.

Lähde: Jaguar

***

2:49

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja