Mainos

KKO:lta tuomio laittomista tietokoneohjelmistoista

Korkein oikeus on antanut ensimmäisen tuomionsa laittomien tietokoneohjelmistojen käytöstä yritystoiminnassa. KKO tuomitsi helsinkiläisen suunnittelutoimiston kaksi omistajaa sakkorangaistuksiin tekijänoikeusrikoksista. KKO vahvisti korvauksissa käräjäoikeuden ja hovioikeuden päätökset.

Ohjelmistopiratismia vastustava BSA-järjestö (Business Software Alliance) pitää nyt tehtyä päätöstä tärkeänä ennakkotapauksena koko Euroopassa. BSA korostaa, että tekijänoikeuden loukkauksesta tuomittavan kohtuullisen hyvityksen perustaksi vahvistui ohjelmiston täysi vähittäismyyntihinta.

BSA:n mukaan nyt annettu tuomio osoittaa, että yritysjohto, joka sallii tietokoneohjelmistojen luvattoman kopioinnin liiketoiminnassa, voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen. Rangaistus tekijänoikeusrikoksesta on sakosta kahteen vuoteen vankeutta. Tekijänoikeustuomio oli seurausta poliisin tammikuussa 1994 tekemästä ratsiasta, jossa takavarikoitiin yrityksen tietokoneita. Tietokoneet sisälsivät 30 laitonta ohjelmistokopiota.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.