Kivulias selkäsauna: Ruotsi nöyryytti Pikkuleijonia MM-pronssiottelussa

Pikkuleijonat kohtasi karvaan tappion, kun ylivoimainen Ruotsi vei pronssia jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Ruotsi rökitti Suomen pronssiottelussa selvin luvuin 8–0. Mestaruuden vei Kanada.

Pääkuvan videolla kuvaa Pikkuleijonien karmaisevasta tappiosta Ruotsille.

Ruotsi johti peliä jo ensimmäisen erän jälkeen 2–0. Johto kasvoi vielä kahdella maalilla toisen erän aikana. Ruotsi päätteli ottelun viimeisen erän aikana neljällä maalilla, joista yksi onnistui alivoimalla tyhjään maaliin.

Ruotsin viimeinen maali oli myös alivoimamaali, jonka laukoi Isak Rosén reilut puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä. Rosén myös avasi joukkueen maalisaldon ensimmäisessä erässä.

Kaikkiaan Ruotsi teki maaleistaan kaksi ylivoimalla ja kaksi alivoimalla. Ruotsi sai ottelun aikana yhteensä neljä rangaistusta, mutta nekään eivät auttaneet Pikkuleijonia maalintekoon.

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kilpailut järjestetään Yhdysvalloissa. Kultaottelussa toisensa kohtaavat Venäjä ja Kanada.

Suomi vaihtoi maalivahtia toisessa erässä

Suomen peli oli vielä ensimmäisessä erässä vahvaa, vaikka maalinteossa joukkue ei onnistunutkaan.

Ruotsin ensimmäinen maali onnistui Rosénin lavasta ylivoimalla. Suomi oli vain hetkeä aiemmin lähellä onnistua alivoimamaalin teossa, kun Rasmus Ruusunen katkaisi Ruotsin hyökkäyksen ja Sami Päivärinta karkasi kiekon kanssa.Ruotsin toisen maalin laukoi Simon Robertsson reilut puoli minuuttia ennen erän päättymistä.

Muutos peliotteessa tapahtui toisen erän aikana, kun Ruotsi otti selvän yliotteen pelistä heti erän alkupuoliskolla.

Joukkue teki molemmat maalinsa ensimmäisen viiden ja puolen minuutin aikana. Simon Edvinsson teki joukkueen kolmannen maalin reilun kolmen minuutin jälkeen, ja Albert Sjöberg laukoi kiekon maaliin vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Suomi vaihtoi neljännen maalin jälkeen Aku Koskenvuon tilalle maalivahdiksi Juuso Helomaan.

Kanadalle kultaa vuosien tauon jälkeen

Kanada kukisti loppuottelussa Venäjän maalein 5–3 ja voitti ensimmäisen poikien maailmanmestaruutensa sitten vuoden 2013. Venäjälle loppuottelutappio oli toinen peräkkäinen, kun se jäi kakkoseksi myös 2019.

Shane Wright sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Hän teki ottelussa myös 2–2-tasoituksen avauserän lopussa ja pohjusti Logan Stankovenin 4–2-maalin toisen erän loppupuolella.

Juttuun lisätty maininta finaalituloksesta klo 7.30.