Mainos

Kirkolliskokous pohtii parisuhdelakia

Kirkolliskokous pohtii tänään parisuhdelakia. Turussa alkava luterilaisen kirkon kokous ruotii lakia, josta on tehty kokoukselle kaksi jokseenkin vastakkaista edustaja-aloitetta.

Toisessa esitetään, että samaa sukupuolta oleville rekisteröidyille pareille ryhdyttäisiin valmistelemaan kaavoja parisuhteen ja kodin siunaamista varten. Toisessa aloitteessa ehdotetaan säännöstä, joka kieltäisi rekisteröityneen parisuhteen osapuolten toimimisen kirkon työntekijöinä.

Parisuhdelain lisäksi kirkolliskokous pohtii Helsingin hiippakunnan jakamissuunnitelmaa.

Riekkisen parisuhdekommentit tuomiokapitulin selvitettäväksi

Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen joutuu selvittämään tuomiokapitulille kannanottojaan homoseksuaalisuudesta. Tuomiokapituli päätti pyytää selvitystä saatuaan eräältä yksityishenkilöltä tutkimuspyynnön.

Koillissavolainen mies pyytää tuomiokapitulia tutkimaan, onko piispa menetellyt virheellisesti vastoin kirkkolakia ja -järjestystä opettaessaan, että homoseksuaalisuus on yksi hyväksyttävistä seksuaalisuuden muodoista ja ehdottaessaan omaa siunauskaavaa homopareille.

Lakimiesasessori Tuija Alatalo kertoi tänään, että Riekkiseltä on pyydetty selvitystä heinäkuun loppuun mennessä. Sen jälkeen tuomiokapituli päättää, onko lisätoimiin aihetta. Asiaa tuomiokapitulissa käsiteltäessä piispa on jäävi, jolloin puhetta johtaa tuomiorovasti Matti Järveläinen Kuopiosta.

Tutkimuspyynnön tekijä sai esitykselleen kimmokkeen Riekkisen hiljakkoin julkisuudessa olleista kannanotoista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.05.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.