Mainos

Kirjastopalvelut kännykkään piakkoin

Valtakunnallisilla kirjastopäivillä Jyväskylässä esiteltiin uutta ATP Origo -kirjastojärjestelmää, joka mahdollistaa kirjastopalvelujen välittämisen kännykän ja sähköpostin kautta.

Lainaajat voivat ohjelman avulla ottaa vastaan kirjaston tiedotuksia sähköpostissa tai tekstiviestinä GSM-puhelimeen. Järjestelmän on kehittänyt Akateeminen Tietopalvelu ATP Oy, jonka edellistä kirjasto-ohjelmaa käyttää 130 kuntaa ja kaupunkia. Uusi tekniikka parantaa kirjastojen asiakaspalvelua. Asiakas voi saada tiedon kännykän kautta heti, kun hänen varaamansa kirja palautetaan kirjastoon.

Myös kirjojen varaaminen ja lainojen uusiminen on mahdollista kännyköillä ja Internetillä. Järjestelmällä voi ottaa kirjastoon yhteyden vaikka kesämökiltä tai juoksulenkiltä. Kirjastoille tekniikka on edullisempi kuin perinteinen kirjeellä tapahtuva tiedottaminen ja se nopeuttaa palveluja.

Akateeminen Tietopalvelu on kehittänyt myös sormenjälkitunnistimen korvaamaan kirjastokorttia. Asiakas voi lainaustiskillä kirjastokortin sijaan painaa sormensa tunnistimeen. Sormenjälkeen perustuva tunnistustapa on selvästi luotettavampi kuin entiset menetelmät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.