Kimi Räikkösestä tehtiin hilpeä paljastus – suomalaiskuskin haluttomuus näkyi erikoisena tapana: ”Hei moottori, moottori!”

3:49
Yllä olevalla videolla juttua Kimi Räikkösen F1-uran kohokohdista.

Kimi Räikkönen on tullut tunnetuksi hyvin omanlaisena persoonana F1-piireissä. Räikkösen kanssa kahden vuoden ajan yhteistyötä tehnyt Ricardo Penteado teki varsin hilpeitä paljastuksia ”Jäämiehen” työskentelytavoista.

Penteado muisteli Motorsport.com:n brasilialaisella sivustolla hänen ja Räikkösen yhteistä aikaa Lotuksella.

Räikkönen teki mutkan tallissa kausien 2012 ja -13 aikana. Tämän jälkeen hän palasi Ferrarille. Penteado toimi puolestaan Lotuksen moottoripuolen päällikkönä.

– Olen varma, että jos olisin tehnyt Kimin kanssa yhteistyötä ensimmäisenä F1-vuotenani, en olisi koskaan tehnyt uraa formuloissa. Olisin vain sanonut, että ”ei, tämä ei ole minulle. Tämä ei toimi”, Penteado muisteli suomalaiskuskin haastavuutta.

– Muistan kun hän tuli talliin, ajatimme häntä salaisissa testeissä Valenciassa. Se tapahtui silloin, kun emme olleet vielä tehneet hänen kanssaan sopimusta. Muistan, kuinka hän vain saapui radalle ja asteli suoraan autoon. F1-auto ei toimi kuitenkaan niin, että painetaan nappia ja lähdetään baanalle. 

– Ensimmäisessä kisassa Melbournessa hän ei edes tiennyt auton ratin nappeja. Olin aivan raivoissani. 

Räikkönen ei myöskään halunnut tai yksinkertaisesti oppinut Penteadon nimeä.

– Ensimmäisessä kisassa hän aloitti ruudusta 18. ja oli lopulta seitsemäs. Se oli aivan uskomaton kisa häneltä. Minulle tuotti vain vaikeuksia sopeutua hänen tyyliinsä. Siinä meni kymmenen kisaa, ennen kuin hän oppi, että nimeni on Rico (Penteadon lempinimi). Sitä ennen hän vain sanoi, että ”hei moottori, moottori”, jos hänen piti kysyä jotain minulta, Penteado kertoi.

– Loppujen lopuksi hän jätti erittäin positiivisen vaikutelman. Hän on hyvä tyyppi. Hän tekee tietyt jutut eri tavalla, mutta se on hänen veressään, Penteado totesi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja