Kimi Räikkösen tallin tekniikkaguru kaapataan Ferrarille – Alfa Romeon vasallin asema vahvistuu uudessa nimityksessä

Ferrarilta vain vuosi sitten lopputilin ottaneen Simone Restan paluu italialaisyhtiöön Alfa Romeon teknisen johtajan paikalta tapahtuu kesätauon jälkeen, kertoo pitkän linjan F1-toimittaja Joe Saward Motorsport Weekin blogissaan.

Restasta on odotettu täyttäjää Ferrarin teknisen puolen johtajan paikalle, joka on ollut tyhjänä siitä lähtien, kun Mattia Binotto korotettiin tallipäälliköksi viime joulukuussa.

Aiemmin Resta joutui lähtemään Ferrarilta kauden 2018 uudelleenjärjestelyiden yhteydessä. Hän otti vastaan paikan italialaistiimin moottoreilla ajavalta Alfa Romeolta.

Saward kertoo, että jo toukokuussa siirtyväksi huhuttu Resta hyppää Ferrarille jo elokuun kesätauon jälkeen, mutta joutuu karenssiajan takia aloittamaan työt katuautopuolella. Samalla Alfa Romeo saa korvaukseksi uuden miehen Ferrarilta.

– Omistajilla ei ole paljoakaan sanottavaa, mutta he pitävät kiinni omistuksestaan. Ferrarilla on B-tiimi, jossa se voi harjoituttaa henkilökuntaansa ja sillä on ääni poliittisissa ratkaisuissa, Saward kuvailee tilannetta.

Alfa Romeo kuuluu Ferrarin tavoin Fiat Chrysler -konserniin. Moottoreita tiimille toimittava Ferrari pystyy näin ollen sponsorisopimuksensa kautta ohjailemaan toimintaa entisellä Sauberilla, joka hyötyy yhtä lailla yhteistyökuviosta.

Lue myös:

    Uusimmat