Kimi Räikkösen ensituntuma Sauberiin: Ohjaus erittäin kevyt – ratin säädöissä muokattavaa

Kimi Räikkösen ensimmäinen aamupäivä Sauberin F1-kuljettajana sisälsi pitkälti uuden auton ohjauspyörän toimintojen läpikäymistä ja uuteen ympäristöön totuttelua. C Moren F1-tiimin Niki Juusela ja Toni Vilander ovat paikan päällä seuraamassa Abu Dhabin rengastestejä.

Vilander ja Juusela käyvät Abu Dhabin testien aamupäivää läpi jutun Pitstop-videolla.

KATSO MYÖS: Kimin uusi alku: näin Räikkönen kurvasi Sauberilla radalle 17 vuoden tauon jälkeen

Räikkönen ampaisi Sauberilla radalle pian kello 7 jälkeen Suomen aikaa, kun varikon portit aukesivat kaksipäiväisille testeille.

C Moren asiantuntija Toni Vilander kertoi Räikkösen käyneen läpi uuden autonsa ratin nappeja ja säätimiä, jotka poikkeavat autosta toiseen siirryttäessä välillä merkittävästikin.

– Tiedän, että aamulla käytiin nimenomaan niitä ohjauspyörän toimintoja läpi, ja heti joitain juttuja, joita Kimi halusi muuttaa. Auton ohjaus on hyvin kevyt. Se oli sellainen iso pointti, jonka Kimi otti esille, Vilander kertoo.

Alla videolla Räikkösen ensimmäiset kierrokset Sauberilla. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Räikkönen pian normaalissa työtahdissa

Räikkönen ajoi vielä sunnuntain päätöskisassa Ferrarilla, ja vaikka Sauberissa moottori on sama, eroavaisuuksia ajotuntumassa löytyy merkittävästi. Siksi nopea siirtyminen uuteen autoon on hyvä vertailukohdan saamiseksi.

– Se on mielenkiintoinen tunne, kun menet uuteen autoon ja erilaiseen työympäristöön, niin ne tuntemukset voivat olla hyvinkin erilaisia. Sauber on täysiverinen kilpuri, mutta silti se voi olla hyvin erilainen, Vilander toteaa.

– Nyt kun kierroksia tulee lisää, se tunne vähenee koko ajan, ja siitä tulee oikeasti se aika normaalifiilis sen jälkeen. Siitä lähtee heti käyntiin normaali työkuvio: koko ajan yritetään parantaa juttuja ja tehdä asioita paremmin.

– Tämän testin tarkoitus isossa kuvassa on kuitenkin se, että Kimi oikeasti istuu autossa, nähdään, ettö miten Kimi löytää ohjauspyörän eri kontrollit ja napit ja miten hän halua niitä muuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat