Kimi Räikköseltä yllättävä paljastus: Alfa Romeo tiesi laittoman etusiiven ongelmista, muttei tehnyt asialle mitään

Kimi Räikköselle rangaistuksen Azerbaidzhanin F1-kisassa tuonut etusiipi aiheutti Alfa Romeolle ongelmia jo kaksi viikkoa sitten ajetussa Kiinan osakilpailussa, mutta suomalaiskuskin mukaan tiimillä ei ollut aikaa ratkaista asiaa.

Räikkösen aika-ajosuoritus hylättiin Bakussa, kun Kansainvälinen autoliitto FIA katsoi Alfa Romeon etusiiven liian taipuisaksi. Sääntöjen mukaan etusiipi ei saa joustaa viittä millimetriä enempää 60 Newtonin kuorman alla.

Alfa Romeo vaihtoi etusiiven päätylevyt, minkä seurauksena Räikkönen määrättiin starttaamaan kisaan varikkosuoralta. Hän nousi lopulta MM-pisteille oltuaan kisan kymmenes.

Kisan jälkeen Räikkönen paljasti, että Alfa Romeolla oli epäilys etusiiven kestävyydestä jo pari viikkoa sitten.

– En tiedä, mitä tapahtui. Sain viestin siitä tänä aamuna, Räikkönen kertoi tuomariston päätöksestä RaceFans-sivuston mukaan.

– Viime kisan lopussa minun etusiipeni kannatin hajosi, ja menetimme siinä downforcea. Eli varmaankin sen aiheutti sama asia, valitettavasti.

– Tiesimme ongelmasta viime kisassa, mutta meillä ei ollut aikaa tuottaa uutta (etusiipeä), joten tämä siitä seuraa. Se ei varmasti tehnyt meitä nopeammaksi, mutta se on, mitä on. Toivottavasti tämä on reilua kaikille, Räikkönen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat