Kimi Räikköseltä voimakas viesti: "Olemme keskellä tätä tappelua"

Kimi Räikkönen uskoo, että Portugalissa ja Espanjassa ajettavat F1-kisat ovat Alfa Romeolle oiva mahdollisuus parantaa asemiaan.

Alfa Romeo on Williamsin ja Haasin tavoin vielä ilman MM-pisteitä, kun kautta on takana kaksi kilpailua. Imolassa ensipinnat olivat lähellä, kun Räikkönen tuli ruutulipulle yhdeksäntenä, mutta suomalainen putosi tuloslistalla 13:nneksi jälkikäteen annetun rangaistuksen myötä

Räikkösen edustaman tallin on katsottu taistelevan pääasiassa Williamsia vastaan umpisurkean Haasin edellä, mutta suomalaiskonkari uskoo vielä parempaan, kun kausi jatkuu Portugalissa ja Espanjassa tällä ja ensi viikolla.  

– Kaksi uutta kisaa tarkoittaa kahta uutta mahdollisuutta hyvään tulokseen, joka on ollut jo lähellä. Emme ole paljon jäljessä, vaan keskellä tätä tappelua. Voimme taistella mitä tahansa keskikastin tallia vastaan, jos teemme työmme hyvin ja saamme vähän onnea, joka on kiertänyt meidät tähän mennessä, Räikkönen kommentoi Alfa Romeon tiedotteessa

Muilla keskikastin talleilla Räikkönen tarkoittaa Alpinea, Aston Martinia ja AlphaTauria. 

Viime lokakuussa Räikköseltä nähtiin Portimaon radalla huima ohitusnäytös, kun suomalaiskuski kiersi vastustajia kuin keiloja avauskierroksella.

– Minulla oli hauska ensimmäinen kierros Portugalissa viime vuonna, mutta en ajattele sitä nyt. Lähdöllä ei ole niin suurta merkitystä kuin sillä millä sijalla olet ruutulipulla. Tarvitsemme sijoituksen kymppisakkiin, jotta saavutamme tavoitteemme. 

Tallipomo Frederic Vasseurin mukaan Alfa olisi ansainnut pisteitä kahden auton voimin Imolasta reilu viikko sitten. 

– Nyt on aika kääntää auton suorituskyky pisteiksi. Tiedämme, että tarvitsemme virheettömän viikonlopun, jotta voimme kellistää muut tallit keskikastissa. Aiomme tehdä juuri tämän. 

Räikkönen on ajanut tällä kaudella sijat 11 ja 13, Antonio Giovinazzin tilastoissa on sijat 12 ja 14. 

Lue myös:

    Uusimmat