F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Video: Kimi Räikkönen aloitti Portugalin GP:n huimalla tavalla – ohitteli kilpakumppaneitaan kuin videopelissä konsanaan

2:36
Portugalin GP:n startti Kimi Räikkösen silmin.

Portugalin GP:n ensimmäiset kierrokset olivat tapahtumia täynnä, ja kaikkein häikäisevimmästä suorituksesta vastasi Alfa Romeon Kimi Räikkönen.

Räikkönen starttasi kilpailuun 16. lähtöruudusta. Hän oli kärkikymmenikön ulkopuolella ainoa kuljettaja, joka aloitti kilpailun pehmeällä renkaalla.

Rengasvalinta osoittautui oikeaksi, sillä Portimãon radalla tihkusi kilpailun alkaessa vettä, ja pehmeä rengas toimi näissä olosuhteissa huomattavasti keskikovaa paremmin.

Räikkönen nousi ensimmäisellä kierroksella peräti seitsemänneksi ja toisella kierroksella vielä Ferrarin Charles Leclercin edelle kuudenneksi. Hän piipahti lyhyesti myös Red Bullin Max Verstappenin edellä viidentenä.

Räikkönen pysyi kärkipään vauhdissa viiden kierroksen ajan, mutta sitten Alfa Romeon vauhti ei enää riittänyt. Lopullisesti Räikkönen putosi muiden vauhdista tehdessään ensimmäisenä kuljettajana varikkopysähdyksen, kun 11 kierrosta oli ajettu.

Ensimmäisillä kierroksilla tapahtui myös kilpailun kärjessä. Mercedeksen Valtteri Bottas onnistui ohittamaan tallikaverinsa Lewis Hamiltonin, ja McLarenin Carlos Sainz oli muutaman kierroksen ajan jopa heidän molempien edellä kilpailun kärjessä.

Juttua päivitetty kello 16.56: Video vaihdettu, otsikkoa muutettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja